23948sdkhjf

Bygde aluminiumsbåter – nå er Freepower konkurs

Så sent som i 2021 vant Freepower en global gründrepris. To år senere er produsenten av solcelledrevne bruksbåter i alumium konkurs.

Ifølge bostyrerer i selskapet har det ikke manglet på interesse for båtene, men Freepower i Tønsberg er altså slått konkurs, melder Tønsberg Blad (TB).

Skuffet over banken

Ved konkursen var det bare gründeren Carl Marin Bjurmalm og en til som var ansatt. Bjurmalm er svært skuffet over at bankforbindelsen lukket kontoene, fordi det etter konkursen er kommet inn ordrer på to nye båter.

Så sent som i 2021 vant Freepower en anerkjent og en verdensomspennende gründerpris for konseptet med solcelledrevne aluminiumsbåter. Da bedriften startet opp for noen år siden i Sverige, flyttet Bjurmalm til Norge i 2019. Ved hjelp av «crowdfunding» klarte selskapet å hente inn om lag sju millioner kroner, i tillegg til at det offentoige ga 700.000 kroner i tilskudd. Også Innovasjon Norge har bidratt, skriver TB.

Klimanøytral produksjon

Poenget med Freepower var at hele produksjonen skulle være klimanøytral. Skroget er i aluminium. En viktig del av konseptet er at all produksjon skjer klimanøytralt. Fremdriften er utelukkende basert på solceller som lader batterier i skroget, som igjen driver elmotoren.

Ifølge Freepowers webside produseres både bruks- og fritidsbåter. Målet var å produsere åtte båter i år, men nå ligger prototypen i en hall utenfor Tønsberg, mens den andre båten er under bygging på et verft på Hitra.

Kilde: Tønsberg Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109