23948sdkhjf

Konsernsjefen forlater Northland

Karl-Axel Waplan sier at ting kunne vært gjort annerledes i det trengte gruveselskapet som holdt på å gå konkurs
Den konkurstruede gruven som ble reddet i siste liten sier nå farvel til Karl-Axel Waplan, skriver selskapet i en melding.

Styret har utnevnt operasjonsdirektøren Peter Pernlöf som konstituert sjef inntil en ny administrerende direktør finnes.

- Den lojalitet og tro på fremtiden som alle på Northland har hatt i de siste månedene har vært helt fantastisk. Alle har levert en enorm innsats, og vi ville aldri ha lyktes uten dette. Under det intensive, komplekse redningsarbeidet, har fullt fokus naturligvis vært på å sikre langsiktig finansiering for å sikre selskapets overlevelse. Nå, når vår fremtid er sikret, kan jeg uttrykke min dype beklagelse over at Northland endte opp i en slik presset situasjon, og det er sikkert ting vi kunne ha gjort annerledes. Men jeg er veldig trygg på at selskapets fremtid nå er sikret og at vi har funnet investorer som kan utvikle Northland på beste vis, sier Karl-Axel Waplan i forbindelse med sin avgang.

Styreleder Matti Kinnunen i Northland Resources uttaler:

- Northland Resources har vært i en ekstremt langvarig og tøff situasjon. Styret er enig med herr Waplan i at selskapet trenger ro for å fokusere på den neste fasen - ferdigstillelse av Kaunisvaara-prosjektet - med en ny konsernsjef. Vi ønsker å understreke at vi verdsetter Karl-Axels stor betydning for selskapet. Han tok Kaunisvaara-gruven fra letestadiet til utvinning på rekordtid og i tråd med den etablerte tidsplanen, en innsats som er bemerkelsesverdig.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11