23948sdkhjf

Får millionbot for brudd på innsideregler

Northland Resources får bot på snaue 1,3 millioner kroner av Oslo Børs.
I følge Oslo Børs unnlot Northland å rettidig offentliggjøre informasjon om forventede økte drifts- og investeringskostnader, samt effekten av endrede antagelser om øvrige forhold som ville kunne påvirke selskapets inntekter og finansieringssituasjon, skriver Oslo Børs i en pressemelding tirsdag.

Northland meldte i en børsmelding den 24. januar 2013 om nevnte overskridelser og at selskapet hadde identifisert et betydelig udekket kapitalbehov for årene 2013-2014. Oslo Børs’ vurdering er at det forelå innsideinformasjon i selskapet senest 29. november 2012 knyttet til overskridelsene.

Da de vurderte utmålingen av sanksjonen i saken, ble det særlig sett på den lange perioden da markedet var uten informasjon. Det er også lagt vekt på sensitiviteten i informasjonen. Da innsideinformasjonen først ble kjent, bidro den til en kraftig og negativ kursutvikling for selskapets aksjer.

Børsen bemerker videre at selskapet i perioden etter at avvikene var kjent for selskapet rapporterte regelmessig om fremdrift og den finansielle situasjon i selskapet, uten eksplisitt å påpeke avvikene i forhold til tidligere kommunikasjon til markedet. Det ble også hentet inn fremmedkapital i den nevnte perioden.

Børsstyret fattet følgende vedtak:
For brudd på plikten til å melde innsideinformasjon til markedet etter verdipapirhandelloven § 5-2 (1), ilegges Northland Resources S.A. et overtredelsesgebyr på syv ganger årlig kursnoteringsavgift, dvs. 1.262.425,- kroner, jf. verdipapirhandelloven § 17-4 tredje ledd og § 15-1, jf. verdipapirforskriften § 13-1.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109