23948sdkhjf

Alcoa-ansatt fikk stipend: Skal jakte skrapmetall i Europa

Årets vinner av Kompetansestipendet har betydd mye for industriutviklingen på Helgeland. Nå skal de ut i Europa for å høste ny kunnskap om resirkulering av metall.

Mottakeren av årets Kompetansestipend er Ingri Gryteselv Løkholm (24) og Alcoa Mosjøen.

Hun jobber som prosesskoordinator, og er på søken etter ny og bærekraftig kompetanse om resirkulering av skrapmetall.

Ser til skrapmarkedet i Europa

– Lokalbanken støtter og heier på bedrifter som satser på kompetanseheving og bærekraftige løsninger. Årets mottaker har fokus på begge deler, sier Tor Magne Aanonli, som er leder for bedriftsmarked i SpareBank 1 Helgeland. Aanonli hadde æren av å dele ut årets stipend.

Kompetansestipendet på 30 000 kroner skal brukes til å sende Løkholm og flere ansatte i Alcoa ut i det store skrapmarkedet i Europa for å høste erfaringer og kompetanse.

– Tusen takk til SpareBank 1 Helgeland og Drivkraftkonferansen for denne støtten. Kompetansefremmende tiltak trenger vi uten tvil mer av, og disse pengene skal komme til god nytte, sier kompetansestipendvinner, Ingri Gryteselv Løkholm.  

Brenner for

– Det er veldig bra at banken støtter jobben med å utnytte den ressursen som er skrap og aluminium og resirkulering av det. For en bærekraftig verden trenger at vi utnytter bedre det vi allerede har.  

– Så vil jeg takke Alcoa for den tilliten jeg har fått i prosjektet så langt. Dette er noe jeg virkelig brenner for, avslutter Løkholm.  

Under Drivkraftkonferansen 2023 deler SpareBank 1 Helgeland ut Kompetansestipendet - et stipend som skal bidra til kompetanseheving og utvikling av ansatte i bedrifter på Helgeland. Årets stipendutdeling er den fjerde i rekka, og fellesnevneren for mottakerne er at både bedrift og ansatte satser på kompetanseutvikling som kommer Helgeland til gode.

En del av det grønne skiftet

– Alcoa har over mange år jobbet kontinuerlig med å redusere utslippet av klimagass, og for å finne bærekraftige produksjonsmetoder. Lokalbanken ønsker å bidra i deres arbeid om å bygge bærekraftig kompetanse også innen resirkulering av metall, sier Aanonli.  

Ved å gi støtte til kompetanseløft som bidrar til et mer bærekraftig Helgeland, skal Lokalbanken være en drivkraft for vekst og bærekraft.

– Kompetanseheving for ansatte er svært relevant med tanke på bærekraft og klimamål. Kompetansen Alcoa får er et viktig bidrag for å gjøre bransjen mer miljøvennlig, og dermed også Helgeland, sier Aanonli, og understreker at bankens bærekraftarbeid reflekteres i miljøfokuset hos helgelandsbedriftene. 

18 bedrifter søkte

– SpareBank 1 Helgeland skal være en drivkraft for kompetansevekst på Helgeland, men uten gode bedrifter og arbeidsgivere som drar i samme retning, kommer vi ingen vei, avslutter han. 

Til sammen 18 bedrifter, både fra privat og offentlig sektor, søkte om Kompetansestipendet i år. 

 

Kilde: Pressemelding fra Sparebanken 1

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094