23948sdkhjf

NE Industri: Pikant sak opp i retten

Børre Loe Nordheim-Larsens far startet i sin tid opp et mekanisk verksted som senere utviklet seg til flere virksomheter innen oljeservice Nå må Nordheim-Larsen selv møte i retten.

Saken dreier seg om at han er saksøkt for mer enn 27 millioner kroner etter en konkurs i NE Industri AS.

I dag eier Børre Loe Nordheim-Larsen Norgeseiendom.

Ifølge Drammens Tidende (DT) er Nordheim-Larsen en av Norges rikeste personer. Han er også en svært mediesky investor, som nå bor i Rauland i Telemark.

Komplisert sak

Det som nå rulles opp er en komplisert sak, og DT skriver følgende om saken:

«Det var 2. juni i fjor at det ble åpnet konkurs i NE Industri AS i Drammen etter at styret i selskapet begjærte oppbud. NE Industri AS var eid av Norgeseiendom AS, som igjen er eid av NE Group AS, som eies av ARD Group AS, som igjen eies av Dyranut AS som er det øverste selskapet til Nordheim-Larsen. Konsernspiss, som det gjerne kalles».

Det er konkursboet i NE Industri som nå går til søksmål mot Norgeseiendom AS, og styremedlemmene og øverste eier, som er Nordheim-Larsen. Kravet skal være på til sammen 27,4 millioner kroner. I tillegg kommer renter.

I strid med aksjeloven

Bostyreren mener at Norgeseiendom har mottatt ulovlige penger fra NE Industri, som er i strid med aksjeloven.

Bakgrunnen for søksmålet er et salg av en eiendom, som ga en skattemessig gevinst og utløste dermed en utsatt skatteforpliktelse.

Vil ha pengene tilbake

DT skriver: «Det som gjør denne saken spesiell er at NE Industri hadde overført litt over 32 millioner kroner til Norgeseiendom. Denne fordringen som NE Industri hadde ble gjenstand for en «oppgjørsavtale» der NE Industri får 5,2 millioner kroner i kontanter samtidig som resten av gjelden på litt over 27 millioner kroner slettes».

Det er disse pengene konkursboet nå vil ha tilbake.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125