23948sdkhjf

Tankskip skifter fra diesel til gass

Rolls Royce skal stå for ombygging av motorene fra diesel til naturgass (LNG) på Tankskipet Bergen Viking. Dette skal gjøre skipet mer miljøvennlig og billigere i drift.
Bergen Viking er et 95 meter langt produkt- og kjemikalietankskip som trafikkerer langs Norskekysten. Skipet ble levert i 2007 og er en del av Bergen Tankers flåte på seks skip. Ombyggingen er planlagt utført sommeren 2014.

- LNG øker i popularitet som marint drivstoff, på grunn av sine miljøegenskaper og lavere kostnader enn diesel. De nye motorene for Bergen Viking vil redusere drivstofforbruket med ca. 25 prosent. Samtidig, reduseres utslipp av NOx med cirka 85 prosent, CO2 med 25 prosent, SOx med 100 prosent og partikkelutslippene er tilnærmet null, sier salgssjef Neil Gilliver hos Rolls-Royce.

-For et relativt lite rederi, utgjør denne endringen en betydelig investering. Men med økonomisk støtte fra den norske regjeringens NOX-finansiering-program, er vi sikre på at løsningen vil vise seg å være kostnadseffektivt for oss, sier Kjell Olav Haugland, administrerende direktør i Bergen Tankers.

Skipet er på kontrakt med Statoil.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094