23948sdkhjf

Marin Teknikk designer stort dykker- og konstruksjonsskip

Marin Teknikk AS inngår kontrakt, om levering av design- og engineering til et stort dykker- og konstruksjonsskip for Kreuz Subsea Marine.
Det avanserte dykker- og konstruksjonsskipet skal kunne utføre krevende operasjoner over hele verden. Skipet er med et 18 manns dobbel dykkerklokke-system for metningsdykk og operasjoner ned til 300 meter. Skipet har en lengde på 120 meter og en bredde på 25 meter, innredning for 130 personer, en 140 T offshore kran, samt arrangement for operasjon av 2 stk. ROV’er (fjernstyrte ubåter), for operasjoner ned til 3000 meters havdyp.

- Det er svært gledelig å kunne signere denne kontrakten, sier salgsdirektør Richard K. Gjerde. Dette er et prosjekt vi har jobbet med siden begynnelsen av 2011, og viser på nytt at vi er blant verdens ledende designere av avanserte dykker- og konstruksjonsskip. Marin Teknikk har den siste tiden signert flere kontrakter, og denne kontrakten vil være et solid tilskudd for å sikre arbeid de kommende månedene.

Skipet skal bygges ved det kinesiske verftet China Merchants Heavy Industry i Shenzhen, og skal være klart for levering i løpet av 2. kvartal 2015.

Marin Teknikk har samarbeidet tett med kunden for å skape et funksjonelt og trygt skip, som også følger opp den nye generasjonen av miljøvennlige, moderne og avanserte multifunksjonelle offshore konstruksjonsskip, Designet legger også stor vekt på god driftsøkonomi med det siste innen miljøvennlig diesel elektrisk framdrifts teknologi, med lave utslipp til miljøet og god lastekapasitet på det 1300m2 store lastedekket samt under dekk.

Kontrakten inneholder en opsjon for ytterligere et fartøy av samme type.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11