23948sdkhjf

Hydrovolt vil doble bemanningen

I dag teller Hydrovolt i Fredrikstad 45 ansatte. Nå tas det sikte på doble dette antallet.

Hydrovolt holder til i Fredrikstad på to ulike lokasjoner.

Ett av stedene er de gamle lokalene til Norsk Stål Tynnplater.

Ifølge Fredriksstad Blad (FB) har bedriften kapasitet til å gjenvinne 25.000 elbilbatterier, men allerede neste år er planen å utvide produksjonen på Øra i den tidligere Østfold-byen.

Ble med fra Norsk Stål Tynnplater

Der ansatte ved Norsk Stål Tynnplater på Øra ble tilbudt nye jobber i Hydrovolt, og i dag er 19 fra dette firmaet i full jobb for Hydrovolt. De har vært gjennom en opplæring, og i dag utlader og demonterer de flere 100 elbilbatterier i uka.

– Vi får være med på et industrieventyr i Fredrikstad, i en helt ny bransje, med nye og spennende oppgaver, sier assisterende produksjonssjef Erik Samuelsen (50) i Hydrovolt til FB.

Gjenvinning: Målet er å gjenvinne 95 prosent av et elbilbatteri. Foto: Hydrovolt

Metaller, kabler, elektrolytt (væske) og andre bestanddeler blir tatt hånd om, og det aller meste blir gjenvunnet for ny bruk på Øra i Fredrikstad. En stor fordel ved å være på Øra er at det finnes en rekke andre gjenvinningsbedrifter i nærheten, som for eksempel Norsk Gjenvinning, Metallco Stene og Metallco Kabel.

Gjenvinne 95 %

Målet er ifølge fabrikksjef Glenn Østbye å kunne gjenvinne 95 prosent av innholdet i elbilbatteriene. I dag er andelen på noe over 70 prosent.

Han forteller til lokalavisa at bedriften neste år skal ansette et større antall nye medarbeidere, og at man vil innføre to skifts ordning.

-Det viktigste for de vi er på jakt etter er at de har industriarbeidere, sier Østbye.

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08