23948sdkhjf

Northland reddet på streken

Nye investorer går nå inn med kapital for å redde det konkurstruede gruveselskapet Northland Resources. Ny styreformann i det svensk/finske selskapet blir trolig Olav Fjell
Mye tyder nå på at gruveselskapet som ellers i lengre tid har vaklet på konkursens rand nå vil lykkes med sin emisjon av obligasjoner, og bli tilført 335 millioner dollar.

Ett konsortium bestående av de svenske selskapene Folksam, Metso, Norrskenet och Peab investerer totalt 100 millioner dollar i Northlands obligasjoner.

I tillegg bekrefter tre av de nåværende obligasjonseierne at de vil tegne seg for minst 120 millioner dollar. Dermed mener gruveselskapet det vil være i stand til å fullføre emisjonen.

– Vi vil sammen med konsortiet gjenskape tilliten til Northland. Det er til gagn for selskapet, vår region og for gruvebransjen i Sverige som helhet, sier administrerende direktør Lars-Eric Aarø i LKAB i en melding.

Gjennom investeringen forholder konsortiet seg retten til å utvelge fire av totalt sju styremedlemmer, og Northland kommer dermed til å få en ny styregruppe. Konsortiet foreslår nordmannen Olav Fjell som styreformann.

Olav Fjell har en bakgrunn som administrerende direktør i Statoil ASA, styreleder i NSB og senest som administrerende direktør i Hurtigruten. Olav Fjell er styremedlem i Swedbank og styreformann i Statkraft.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kantret båt i Skottland var bygget i Norge
81 mister jobben hos Norautron
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
Norsk Metallgjenvinning: Vi sorterer ofte metallemballasje feil
Overtar stafettpinnen i Ege-Gruppen
Fjord Base får britiske eiere
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141