23948sdkhjf

Tre skadet i båtkollisjon

Hurtigbåten MS «Tyrhaug» med 31 personer om bord skal ha kollidert med vaskebåten «Frøy Loke» i sjøen i Aura kommune.

Flere medier melder onsdag om kollisjonen, som skal ha funnet sted ved øya Tustna i Aure kommune.

Kollisjonen skal ha vært så kraftig at det er snakk om mulige skrogskader på det ene fartøyet. En av de tre skadede er fløyet til sykehus etter å ha pådratt seg hodeskader. Vedkommende skal ha vært bevisstløs.

Tar ikke inn vann

Ingen av fartøyene skal ifølge VG ta inn vann etter sammenstøtet, men tre personer skal være lettere skadet. Til avisa opplyser redningsleder Per Hogner i Hovedredningssentralen Sør-Norge at flere andre fartøy er involvert i arbeidet på stedet. Også et helikopter skal være på vei.

I hurgitbåten var det 31 personer om bord, mens det vare fire personer om bord i service/vaskebåten.

Hogner sier videre at sammenstøtet skal ha skjedd mellom 100 og 200 meter fra land.

Bygd av Brødrene Aa

Ifølge Wikipedia er MS «Tyrhaug» en hurtiggående katamaran bygget i karbonfiber ved Brødrene Aa i 2014. Fartøyet eies av Kystekspressen ANS i Trondheim. Det betjener sambandet Trondheim-Kristiansund, sammen med MS Terningen. Fartøyet har plass til 275 passasjerer, en besetning på fem i hvert skift, og 40 knop toppfart.

Involvert 2: Servicebåten/vaskebåten "Frøy Loke" var også involvert i båtkollisjonen onsdag. Foto: Frøy Gruppen

Vaskebåten «Frøy Loke» er en vaskebåt som eies og driftes av Frøy Gruppen. Den er 14,90 meter langt og 11,60 meter bred. Frøy Loke er en hybridbåt med både diesel- og el-motorer. Båten er levert av Kystteknikk Yards, skriver Frøy Gruppen på sin hjemmeside.

 

Kilde: VG

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109