23948sdkhjf

Yggdrasil-kontrakt til Linjepartner

– Med denne tildelingen har vi valgt den siste store anlegg partneren som skal bidra til å levere prosjektet for kraft fra land til Yggdrasil. Gjennom kontrakten er vi i rute med gjennomføringsstrategien, fastslår prosjektleder Tormod Huseby.

Verdien på kontrakten er over 100 millioner kroner, pluss anskaffelser av materialer. 

Kraft fra land-konseptet vil sikre en pålitelig og stabil kraftforsyning til Yggdrasil-området, med svært lave utslipp. Konseptet omfatter en ny transformatorstasjon i Børdalen i Samnanger, en 11 kilometer lang kraftlinje og kabel i Samnanger, inkludert et kompenseringsanlegg i Årskog i Fitjar og 255 kilometer lang sjøkabel fra Samnanger til Yggdrasil-området i Nordsjøen.

– Linjepartner skal levere luftlinjer på 132 kV med til sammen 26 master fra Børdalen til Gaupeholsmarka i Samnanger. Selskapet skal også levere tilkoblingen på 300 kV til Statnetts transformatorstasjon i Børdalen med to nye master, forklarer leder for landanleggene for kraft i Yggdrasil, Dines Haslund.

Ringvirkninger i Norge

I april fikk Aker BP tildelt kraftkonsesjon for å knytte Yggdrasil til det nasjonale kraftnettet i Samnanger.  Byggearbeidene ventes å starte i oktober.  Leveransen fra Linjepartner skal etter planen starte i oktober og fullføres innen august 2025. 

– Dette er et godt eksempel på ringvirkningene som skapes i Norge gjennom Yggdrasil-prosjektet.  Opptil 50 medarbeidere hos Linjepartner i Levanger og deres underleverandører vil sysselsettes gjennom denne kontrakten de neste to årene, og selskapet vil også ansette enda flere lærlinger.  Ringvirkningene har vært svært viktige for oss i utvelgelsen av partnere til den neste store utbyggingen i Norge, konkluderer Huseby. 

65.000 årsverk

Stortinget godkjente plan for utbygging og drift for Yggdrasil-området den 5. juni.  Utbyggingsprosjektet til 115 milliarder kroner ventes å bidra med 65.000 årsverk i Norge i utbyggings- og driftsfasen.  Den norske andelen av investeringene er over 65 prosent. 

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109