23948sdkhjf

Vard-bygd fartøy får navn etter verdenskjent maleri

Italias kablingsgigant Prysmian har valgt navnet på sitt nye kabelleggingsfartøy (CLV), som sies å gjenspeile en sterk forbindelse med søsterfartøyet Leonardo da Vinci. Det nye fartøyet skal nemlig hete «Monna Lisa».

Navnet ble valgt gjennom en intern undersøkelse utført blant alle 30 000 ansatte, i likhet med prosessen for "Leonardo da Vinci".

Det nye fartøyet er bygd ved Vards verft i Romania.

Italiensk geni

Ifølge selskapet inkorporerer navnet perfekt den sterke forbindelsen med søsterfartøyet oppkalt etter den italienske renessansekunstneren, anerkjent for "innovasjoner og fremheving av ekte italiensk geni".

- Akkurat som Monna Lisa kan betraktes som Leonardos kunstmesterverk, ønsket vi å skape en sterk kobling med vårt seilflaggskip, sier prosjektleder Davide Leoni.

- Monna Lisa vil ha flere tekniske og bærekraftige løsninger som tar sikte på å redusere det miljømessige fotavtrykket, samtidig som den oppnår samme lastekapasitet og installasjonsfleksibilitet som "Leonardo da Vinci", som fortsatt er uten sidestykke i kabelleggingsmarkedet, legger han til.

Prysmian bestemte seg for å investere i det nye fartøyet på 240 millioner euro kort tid etter at "Leonardo da Vinci" ble avduket i 2022. Kjølleggingsseremonien for den nye CLV ble holdt i Tulcea i april.

"Monna Lisa" vil øke antallet kabelleggingsfartøyer i Prysmians installasjonsflåte til seks, inkludert "Ulisse", "Cable Entreprise", "Giulio Verne", "Barbarossa" og "Leonardo da Vinci".

Matche kapasiteten

Det nye fartøyet forventes å matche kapasiteten og ytelsen til "Leonardo da Vinci", samtidig som det inneholder noen grønne forbedringer som lavere C02-utslipp takket være landforbindelsen og et energilagringssystem med dobbel batterikapasitet.

Prysmian avslører at konstruksjonen gikk etter planen, og kabellaget skulle starte kommersiell drift tidlig i 2025. De neste trinnene er å bygge de utrustede skrogenhetene for å danne skipsblokkene, etterfulgt senere i år av installasjonen av dieselen. generatorer.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047