23948sdkhjf

Nå får hver elev 20 000 kroner

MMC First Process lovte 20 000 kroner til hver elev som fullførte og bestod eksamen. Nå kan de 14 elevene som fikk tilbudet gå sommeren i møte med en pen slump penger.

MMC First Process tok grep i fjor sommer og lovte eksamensbonus til elever som valgte kulde-linja VG2 på Godalen videregående skole i Stavanger.

Linja skulle legges ned. Bransjen har et skrikende behov for denne typen fagkompetanse - men bare en elev hadde søkt.

Tragisk

– Fast lønn og svært høy begynnerlønn venter nyutdannede kuldeteknikere. Da er det tragisk for bransjen at utdanningstilbud forsvinner. Behovet for folk med denne fagkompetansen er enorm, sier salgssjef Kristian Vikse ved MMC First Process sin avdeling i Haugesund.

Blåste nytt liv i linja

Utspillet fra MMC First Process vakte oppmerksomhet og medieomtale. Det berget og blåste nytt liv i linja for kulde- varmepumpe og ventilasjonsteknikk.

Hele 19 søkere meldte seg til de 15 ledige plassene. En måtte slutte underveis, de 14 øvrige bestod med glans og glimrende karakterer. Klassen hadde et karaktersnitt på 4,2 og nå kommer utbetalingene og eksamensbonusen.

Rørt og stolt

– Hva skal jeg si? Jeg sitter med tårene i øynene. Jeg er kjempestolt og dette var en stor opptur for oss. Samtidig førte saken til så stor oppmerksomhet rundt denne linja at vi til neste år har hele 21 søkere, forteller faglærer i kulde ved Godalen videregående, Otto Alvestad.

Etter at Kristian og kollegaene i MMC First Process kastet seg rundt, har også resten av bransjen fulgt opp. Samtlige av de 14 elevene har fått tilbud om lærlingeplass.

Nok en redningsaksjon

Det er ikke første gang MMC First Process berger et slikt utdanningstilbud. I 2020 gikk selskapet i bresjen for å redde kulde-linja i Ålesund. Utstyret var nedslitt og MMC First Process tilbød et sekssifret beløp for oppgradering.

Direkte til elvene – På Godal videregående er det ikke fasilitetene som var problemet, men antall søkere. Det var derfor vi denne gang gikk direkte på elevene med tilbud om en pen pengesum for å velge linja, fullføre og bestå eksamen, forklarer Vikse og kollega Hans Bjarne Ingebrigtsen, servicekoordinator i MMC First Process.

Verdiskaping

Havbruk er Norges fremste vekstnæring. Fagkunnskap om kuldeteknikk sørger for å bevare kvaliteten på fisken helt fram til den kommer på forbrukernes bord.

– Summen av biomasse fra havet som skal brukes til matproduksjon vil vokse dramatiske fremover, og da er temperaturkontroll avgjørende for verdiskapingen i næringen, sier Ingebrigtsen.

Tok en for bransjen

Vikse er opptatt av at man ikke bare snakker om hvor galt det er, men også viser at de og resten av bransjen mener noe med det. Han er fullt klar over at ikke alle elevene vil velge MMC First Process som arbeidsgiver, men man ga likevel et tilbud til alle:

– Dette er en investering som kommer hele bransjen til gode, og veldig flott at det nå synes å være blåst helt nytt liv i kulde-linja, avslutter Vikse.

Til sammen 280 000 kroner vil bli utbetalt til de 14 elevene i eksamensbonus.

Kilde: Pressemelding fra MMC First Process

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078