23948sdkhjf

30 tonn med stål var for dårlig sikret

Og det skyldtes ifølge Statens vegvesen (SVV) at sjåføren hadde for dårlig kunnskap om hvordan man sikrer last.

Og det igjen kan føre til alvorlige situasjoner.

Østlendinger skriver at SVV nylig hadde kontroll i Løten og Elverum, og at det ble avdekket flere forhold. Av de om lag 200 kjøretøyene som ble vinket inn for kontroll, var spesielt et kjøretøy som utmerket seg.

Anmeldt

Om bord i lasten fant vegvesenets kontrollører 30 tonn med stål, som ikke var forsvarlig sikret.  Sjåføren ble anmeldt og det ble bruksforbud på grunn av dårlig lastsikring av de 30 tonnene med stål.

– Kravet er at man må sikre hele lastens tyngde forover. I dette tilfellet var ikke engang halvparten av kravet innfridd, sier kontroll-leder Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen til avisa.

Kunne gått inn i førerhuset

De vegvesenets kontrollører reagerte på var at strammebåndene var brukt slik at sikringen av lasten ble dårlig. I tillegg var noen av strammebåndene defekte. Finstad forteller videre at sjåføren ikke brukte frontveggen for å låse fast lasten, og det kunne ført til at stålet kunne gått gjennom frontveggen og inn i førerhuset ved kraftig oppbremsing.

I dette tilfellet går det rett og slett på manglende kunnskap hos sjåføren. Han hadde for dårlig kunnskap om hvordan man sikrer last.

- Spesielt de som kjører tungtransport må vite at last kan flytte på seg under kjøring. Store og tunge laster må sikres skikkelig, avslutter Finstad overfor Østlendingen.

Ved begge kontrollene ble det også avdekket flere andre forhold.

 

Kilde: Østlendingen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047