23948sdkhjf

- Gi mannen en stav da, mann!

Mange husker Jon Hervig Carlsens berømte kommentar da Oddvar Brå brakk staven under stafetten i Oslo-VM 1992. Kommentaren er like aktuell i dag.

I april ble det nemlig lovet at den brukne metallstaven, som tilhører statuen av Ole Einar Bjørndalen på Simostranda, skulle være erstattet i løpet av en måned.

Men nå, når vi skriver 19. juni, er det fortsatt ingen stav å se på statuen av skiskytterlegenden fra Simostranda.

Bygdeposten (BP) skriver at store snømengder gjorde det vanskelig å få montert staven sist vinter. I april ble det imidlertid lovet at staven skulle være på plass i løpet av en måneds tid.

Staven er ferdig

Staven er ferdig. Det har Oslo-bedriften Kristiania Kunst & Metalstøberi gjort. Men selv om den ligger klar til montering, er det ikke så enkelt. Siden dette er et kunstverk må nemlig kunstneren involveres.

Kultursjef Per Aimar Carlsen i Modum kommune sier til BP at han jobber fortsatt for at staven skal komme raskt på plass, og at han purrer på Oslo-bedriften som skal montere staven.

Daglig leder Bjørn-Tore Nyrud Hansen hos Kristiania Kunst & Metalstøberi sier at han har full forståelse for at både kultursjefen og andre spør hvor det blir av staven.

Hatt mye å gjøre

Han forklarer at det har tatt lenger tid enn ventet på grunn av at bedriften har hatt mye å gjøre, slik at de ikke har hatt tid til å reise til Modum for å montere staven. Men han har et godt håp om at staven skal være på plass før sommeren er over.

Det var i august i fjor at det ble oppdaget at den ene staven på Ole Einar Bjørndalen-statuen på Simostranda var brukket.

Så gjenstår det å se når Bjørndalen kan bruke begge stavene i dobbeldansen.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113