23948sdkhjf

Snøvær hindret Bjørndalen å få tilbake staven

Staven det er snakk om ble brukket av bronsestatuen av Ole Einar Bjørndalen på Simostranda i august i fjor. Egentlig skulle ny stav vært på plass i vinter, men snøvær har gjort arbeidet vanskelig.

Men i løpet av den nærmeste tiden skal staven være på plass, lover daglig leder Bjørn-Tore Nyrud Hansen i Kristiania Kunst og Metalstøberi.

Vandalisert

Det var i august i fjor at noen vandaliserte bronseskulpturen av Simostrandas store sønn, Ole Einar Bjørndalen. En stav ble brukket, og siden den gang har kjente skiskytteren kun hatt en stav.

Men nå skriver Bygdeposten at det skal skje endring. Dette til tross for at kultursjefen i Modum kommune sa til avisa tidligere i vinter at den skulle være på plass i februar.

Men det har snødd mye i vinter, så oppdraget med å gi «mannen en stav» har blitt utsatt flere ganger.

Trenger tørt vær

– Vi hadde tenkt til å få den på plass i vinter, men hver gang vi hadde planlagt monteringen kom det et dundrende snøvær. Vi er avhengige av varmegrader og tørke, sier daglig leder Bjørn-Tore Nyrud Hansen i Kristiania Kunst og Metalstøberi til Bygdeposten.

Han legger til at staven er utbedret og at det kun er monteringen som gjenstår. Selve jobben med å få staven på plass tar bare noen timer, og om en måneds tid tror Hansen at statuen vil være fullstendig intakt igjen.

Kostet 560.000 kroner

Statuen står på Ole Einars Standplass, og ble avduket i 2008. Det er kunstneren Kirsten Kokkin som har laget den på oppdrag fra Modum kommune. Det kostet om lag 560.000 kroner å få laget den.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11