23948sdkhjf

Coca-Colas brusbokser blir norske

Coca-Cola Europacific Partners starter produksjon av brusbokser i Norge.

Den nye produksjonslinjen ble åpnet av næringsminister Jan Christian Vestre, på selskapets anlegg i Lørenskog.

Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN) besluttet i 2021 å investere 25 millioner euro i en egen, norsk produksjonslinje for brusbokser. Nå er den åpnet, av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), i selskapets fabrikk på Lørenskog.

- En gledens dag

Heretter vil CCEPN produsere norske brusbokser – med ikoniske merkevarer som Coca-Cola, Fanta, Sprite og Urge – på sitt anlegg i Lørenskog. På samme måte som de allerede produserer norske brusflasker, av 100 prosent resirkulert plast, med de samme merkevarene.

Norsk produksjon: Nå skal det produseres brusbokser fra Coca-Cola i Norge. Foto: Coca-Cola

 Dette er en gledens dag. Coca-Cola øker nå produksjonen i Norge, og tar nye steg for bærekraftig og høyteknologisk produksjon. I tillegg fører det til at de ansetter flere flinke fagarbeidere, og øker konkurransekraften. Det er musikk i mine ører, sa næringsministeren da han onsdag åpnet den nye linjen.

– Frem til nå har bokser for det norske markedet stort sett vært produsert i Sverige, men heretter vil 80 prosent av totalvolumet bli produsert i Norge. For oss er dette en investering i norsk produksjon og tilstedeværelse, samtidig som vi sørger for flere høykompetansearbeidsplasser på Lørenskog, sier Carl Lescroart, Country Director for Coca-Cola Europacific Partners Norge.

Plastreduksjon

Han legger til at dette er selskapets største satsing siden de i 2021 lanserte 100 prosent resirkulert plast i alle flaskene de produserer i Norge; et grep som sørget for en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn, og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med opptil 70 prosent.

Kilde: Pressemelding fra Coca-Cola

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Hyke og Remota går sammen om elektriske og autonome ferjer
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11