23948sdkhjf

Brusboksmangel i flere butikker

Koronapandemiens ringvirkninger merkes nå også hos forbrukerne. Flere norske butikker melder nå om leveringsproblemer av brusbokser.

Det er Nettavisen som skriver dette. I tillegg til brus på boks, er det også mangel og leveringsproblemer for brødposer. De siste dagene er det meldt om leveringsproblemer til både Coop- og Norgesgruppen-butikker. Norgesgruppen eier blant annet Kiwi og Meny.

Begrenset aluminiumstilgang påvirker tilgangen på brus, øl og energidrikker, skriver Varden.

Kommunikasjonsdirektør hos Coca-Cola, Per Hynne, sier til Nettavisen at de har stor etterspørsel etter sine produkter.

- Produksjonslinjene jobber på høygir både i Norge og i utlandet, sier han.

Det er den internasjonale råvaremangelen til boksproduksjonen som er årsak til at forsinkelsene på leveransene av brusboksene.

– Årsaken til at det vil kunne være tomt for brødposer i noen butikker, er utfordringer med transport fra Kina og råvaretilgang, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, til Nettavisen.

Hun understreker at de vil få inn produktene igjen, men at det kan være perioder hvor tilgangen ikke vil være like god. Hun forteller at leveranseutfordringene er koronarelatert.

Mangel på brødposer skyldes også råvaremangel og transportproblemer. Kontainer-utfordringene under pandemien har eksistert en stund nå, og det merkes i flere næringer. Også i dagligvareindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078