23948sdkhjf

Mongstad-rekord med 2000 turer

«Havila Foresight» passerte for et par uker siden en milepæl med 2000 turer fra CCB Mongstad og ut på feltene i Nordsjøen.

Så langt man kjenner til ved CCB Mongstad er det ikke andre enkelt-skip som har samlet seg en slik Mongstad-erfaring, og rekorden ble markert med besøk om bord både fra basen, rederiet og fra Equinor som har hatt båten i arbeid siden den var ny i 2007.

En trofast sliter

Svein Daniel Bjordal i Equinor sier de ønsket å hedre en trofast sliter.

- Gode prestasjoner består gjerne av mange hverdager. Vi er veldig fornøyde med innsatsen fra «Havila Foresight» gjennom alle disse årene, og ønsket derfor å markere disse 2000 turene.

Samlet: Representanter fra Havila Shipping, Equinor og CCB Mongstad samlet for å markere Mongstad-rekorden. F.v. COO Runar Smådal, kaptein Runar Frøytun, Svein Daniel Bjordal frå Equinor og leder for Mongstad base, Janne Thomassen, og operasjonskoordinator ved basen, Arve Jostein Soltveit.

Operations Director i Havila Shipping, Runar Smådal, var også med på markeringen. Han tar også fram det jevne, langvarige og gode arbeidet fra mannskap og skip.

- Det er jevnt arbeid og drift hele tiden, og vi er imponerte over mannskapet som leverer kvalitet hver eneste dag på rundtur etter rundtur. Det er resultatet av godt sjømannskap og gode rutiner om bord, sier han.

Godt mannskap

Smådal peker også på at gjennom disse 15 årene så har det alltid vært et godt samarbeid og god kommunikasjon mellom fartøyet, Equinor, forsyningsbasen og offshore-installasjonene.

- Det er en viktig faktor for trygg og god leveranse av fartøytjenester.

Også kaptein Runar Frøytun peker på mannskapet som en suksessfaktor.

Mannskapet: Mannskapet er skipets viktigste faktor.

- Med så intens drift er det utfordrende å både sørge for både planlagt vedlikehold og rutekjøring, men det går bra når man har med seg et godt mannskap. Det er mannskapet som utgjør båten. Og så er det selvsagt avgjørende at vi har god kommunikasjon med oppdragsgiver og rederi.

Oppgradert

«Havila Foresight» gikk nylig gjennom dokking og ble påkostet og fornyet for om lag 20 millioner kroner. I forbindelse med 15-årsklassing ble det blant annet installert nytt DP-anlegg samtidig som utstyr som tankvaskesystem og slangefangere ble oppgradert. Dermed er skipet klart for nye runder til og fra Nordsjøen. Kontrakten med Equinor varer til januar 2024, med opsjon på fire ganger et år til.

I forbindelse med markeringen hadde Runar Smådal funnet fram kalkulatoren og lekt litt med tall.

Rekordkake: Rekord- og jubileumskake for "Havila Foresight".

18 ganger rundt ekvator

Med utgangspunkt i 5596 dager på kontrakt for tidligere Statoil og nå Equinor, så har «Havila Foresight» i snitt brukt 2,8 dager pr tur – ut fra Mongstad til Trollfeltet, Oseberg, Gullfaks og tilbake. Da «Havila Foresight» passerte 1000 turer fra Mongstad, mente kapteinen om bord at de også passerte en million last (bulk og dekk), så då er man nok på over to millioner tonn ved passering av 2000-turer.

Og de 2000 turene tilsvarer nesten 390.000 nautiske mil eller 18 ganger rundt jorda ved ekvator.

 

Kilde: Pressemelding fra Havila

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204