23948sdkhjf

Kimek varsler masseoppsigelser

Det skjer etter at regjeringen har sendt ut en påminnelse om sanksjonene mot Russland. Her trues det med straff for de som bryter sanksjonene.

Kimek-direktør Greger Mannsverk mener at regjeringen er «talentløs» og «uten ryggrad», ifølge NRK.

Verftet i Kirkenes har også etter krigen i Ukraina startet hatt oppdrag for den russiske fiskerinæringen. Nå blir det innstramminger av hva industrien har lov til å levere til den russiske fiskerinæringen.

Kun "nødreparasjoner"

Bryter man sanksjonene, trues det med straff, ifølge en pressemelding fra regjeringen. Det nye nå er at det kun skal være "nødreparasjoner" som kan gjøres av norske industribedrifter.

Greger Mannsverk er direktør ved Kimek – en hjørnesteinsbedrift i Kirkenes. Han sier at de nå mister inntektsgrunnlaget og at masseoppsigelser kan bli resultatet etter innstrammingene.

I en pressemelding skriver Kimek-direktøren at regjeringsmedlemmer har vært på besøk ved verftet uten at det ble funnet noe avvik. Mannsverk hevder også at han har forsøkt å få klare svar fra regjeringen om situasjonen, men at svarene har uteblitt.

Lokalsamfunn i spill

Fredag holdt Mannsverk et allmøte for de ansatte ved verftet. I pressemeldingen uttaler han Kimek varsler masseoppsigelser etter innstrammingen av sanksjonene mot Russland.

– Det å sette et lokalsamfunn fullstendig i spill uten en forutgående dialog er så talentløst at jeg aldri hadde trodd at det skulle kunne skje. At regjeringen kommer med en pressemelding i dag, uten at vi kjenner innholdet i den på forhånd, er en skandale. Det er en hån mot våre ansatte, heter det videre i pressemeldingen.

Med 74 ansatte og 13 lærlinger er Kimek en viktig arbeidsplass i Kirkenes.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094