23948sdkhjf

Bygg hos Saugbrugs i Halden kollapset

Årsaken til at industribygget raste sammen var trolig et steinras i bakkant av bygget.

21 personer var på jobb i bygget da taket raste sammen.

Et steinras i bakkant av industribygget hos Saugbrugs i Halden er trolig årsak til ulykken.

Ingen skadet

Ifølge NRK ble ingen av de som befant seg i bygget skadet da taket raste sammen, men av dem av de 21 som befant seg i bygget, ble sperret inne og måtte hentes ut.

Det var ved 04.30-tiden natt til fredag at nødetatene fikk melding om kollapsen, og da disse ankom stedet ble det raskt slått fast at taket og deler av en vegg var rast sammen.

- Spinnvilt

– Det var helt spinnvilt. Jeg forstår det ikke. Det er bare flaks at det gikk bra med oss 21 som var på jobb, forklarer den ansatte som mener det var flaks at det skjedde på natta når de tross alt er få på jobb, sier en av de som var på jobb da bygget kollapset til Halden Arbeiderblad (HA).

Papir-opprullling: Bygget som ble rammet der man ruller opp papiret. Foto: Norske Skog Saugbrugs

- Det ser ut som det er et steinras på baksiden av bygningen som har rast sammen, opplyser operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NRK.

Geologer tilkalles

Geologer er tilkalt for å se om det er fare for nye ras fra fjellet bak industribygget. Det er Norske Skog som eier papirfabrikken og bygget som ble rammet.

De som befant seg i bygget ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

Industribygget som kollapset er PM 6, der man ruller opp papiret.

Samfunnskontakt i Norske Skog, Carsten Dybvig, sier til statskanalen at det var en sterk mental påkjenning for de som var i bygningen da hendelsen fant sted. Det jobbet nå med å sikre stedet og finne ut hvor stor skadeomfanget er, og om det fare for mer ras.

Det vil bli en produksjonsstans i bygningen.

Kilde: NRK Halden Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08