23948sdkhjf

Worldsteel: Økning i råstål-produksjonen i mars

For første gang på mange måneder økte verdens råstål-produksjon i mars.

Verdens råstål-produksjon endte på 165,1 millioner tonn i mars i år, noe som er økning på 1,7 prosent sammenliknet med mars 2022.

Det viser ferske tall fra Worldsteel, en organisasjon som representerer brorparten av verdens stålproduserende land.

EU tilbake

Til tross for den totale økningen, er det flere viktige områder som fortsatt melder om tilbakegang i sin råstål-produksjon. Det gjelder for eksempel EU (tilbake 5,6 prosent), andre europeiske land (minus 14,1 prosent og Nord-Amerika (ned 2,6 prosent). Men så er det sånn at de viktige «stål-landene» i Asia og Oseania hadde en oppgang på 4,1 prosent, mens Afrika hadde en økning på hele 8,4 prosent. Legg også merke til at Russland og andre tidligere Øst-Europa-land (inklusiv Ukraina) økte med 3,0 prosent.

Kina øker

Ser vi på de største råstål-produserende landene opplevde Kina en økning på 8,4 prosent i mars i år sammenliknet med mars i fjor, India opp 2,7 prosent, Japan ned 5,9 prosent, USA ned 2,1 prosent, Russland opp 0,4 prosent, Sør-Korea opp 1,9 prosent, Tyskland ned 0,5 prosent, Brasil ned 8,7 prosent, Tyrkia ned hele 18,6 prosent og Italia med en økning på 2,7 prosent.

 

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078