23948sdkhjf

DeepOcean omsatte for rundt seks milliarder i fjor

DeepOcean leverte nok et år med lønnsom vekst i 2022. Høy etterspørsel etter selskapets tjenester på tvers av offshorenæringer betyr at selskapet gikk inn i 2023 med sterkt momentum og en betydelig forbedret ordrereserve.

I 2022 leverte DeepOcean en omsetning på 566,1 millioner dollar – rundt seks milliarder kroner - opp 13,4 prosent fra USD 499,4 millioner året før.

Konsernets driftsresultat (EBIT) endte på USD 65,8 millioner, en betydelig forbedring fra USD 49,9 millioner i 2021.

- Leverte solid i fjor

- Vi leverte et solid 2022 der de viktige økonomiske KPI’ene pekte i riktig retning. IMR-arbeid i offshore energiindustrien er fortsatt den viktigste inntektsdriveren, men inntektene fra fjerning og resirkulering av offshore infrastruktur vokser proporsjonalt mest, sier Frode Garlid, finansdirektør i DeepOcean Group.

DeepOcean har de siste årene fulgt en strategi om å bruke sin spesialistkompetanse innen undervanns olje- og gassteknikk og prosjektledelse til en rekke andre havbaserte industrier som offshore fornybar energi, undervannsmineraler og resirkulering av undervannsinfrastruktur. På tvers av disse næringene leverer konsernet marine tjenester som havbunnsundersøkelser, prosjektering, prosjektledelse, installasjon, inspeksjon, vedlikehold og reparasjon (IMR).

Fjernoperasjoner som driver for energiovergang

 

I 2022 gjorde DeepOcean flere strategiske tiltak for å muliggjøre en kostnadseffektiv energiomstilling til sjøs. Det etablerte to joint ventures – Remota AS og USV AS – sammen med Solstad Offshore og Østensjø for å akselerere bruken av fjernstyrte operasjoner offshore.

DeepOcean inngikk en strategisk partnerskapsavtale med Aker BP, der DeepOcean er den foretrukne leverandøren av subsea-tjenester for de neste årene. Partnerskapet vil drive utviklingen og bruken av fjernstyrte teknologier videre.

DeepOcean har også utviklet en autonom inspeksjonsdrone som for tiden utfører sine første offshoreoperasjoner.

Videre kjøpte DeepOcean opp det norske ingeniør- og teknologiselskapet Installit, som spesialiserer seg på havkabler for å styrke konsernets tilbud innen fornybar offshore.

Fjerndrift står sentralt

- Vi anser fjerndrift som sentral for å redusere utslipp og kostnader for operatører av offshore energiressurser, og dermed muliggjøre mer offshore energiutvikling. Gjennom årene har vi bevist vår vilje til å investere i å realisere fjernoperasjoner, og 2022 var ikke annerledes, legger Øyvind Mikaelsen, administrerende direktør i DeepOcean til.

Dessuten opprettholder DeepOcean sin vellykkede fartøysstrategi og fortsetter å modernisere sin flåte gjennom å samarbeide med redere som er villige til å investere i utslippsreduksjoner, inkludert installasjon av batterihybridsystemer. Som en konsekvens er CO2-utslippet fra DeepOceans virksomhet redusert med 16 prosent siden 2020.

Vekst over hele linja

DeepOcean opplevde sterk vekst i Europa og rekordhøy aktivitet i Nord-Amerika i 2022. Selskapets Afrika-virksomhet så en nedgang i omsetning i 2022, men forventes å vokse betydelig i 2023 ettersom en betydelig mengde offshorearbeid er sikret for dette året.

Innen olje og gass var subsea IMR-arbeid den viktigste inntektsdriveren for DeepOcean, som også doblet sine driftsinntekter fra fjerning og resirkulering av gammel undervannsinfrastruktur.

Konsernet så også en økning i arbeidet innen fornybar energi i løpet av 2022, da det støttet operatører av havvindparker i både Europa og USA.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125