23948sdkhjf

Bauge-feltet produserer

8. april startet produksjonen fra havbunnsfeltet Bauge i Norskehavet. Bauge er knyttet opp til den nylig oppgraderte Njord-plattformen.

Utvinnbare reserver i Bauge er estimert til 50 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig olje.

Bauge består av to oljeprodusenter i en brønnramme samt rørledninger og kontrollkabel som knytter brønnene opp til Njord A-plattformen. Rettighetshaverne i Bauge er Equinor (operatør), Wintershall Dea, Vår Energi og Neptune Energy.

Uten HMS-hendelser

– Havbunnsanlegget er bygget og installert uten en eneste HMS-hendelse. Det er jeg svært stolt av og jeg vil rette en stor takk til leverandørene våre, spesielt hovedleverandørene Randaberg Industries, Ocean Installer og OneSubsea. Dette viser at null-visjonen er mulig. Med totale investeringer på 4,6 milliarder kroner (2023) er prosjektet levert innenfor opprinnelig kostnadsestimat, sier Trond Bokn, direktør for prosjektutvikling i Equinor.

Norsk andel av Bauge-prosjektet er godt over 90 prosent. Brønnene ble levert raskere enn planlagt av Transocean og Schlumberger.Prosjektet har gått i parallell med den omfattende oppgraderingen av Njord A (Aker Solutions) og lagerskipet Njord Bravo (Aibel).

Njord-oppgraderingen

– Oppgraderingen av Njord gjør at vi kan koble til nye, verdifulle funn som Bauge. Ved å utnytte eksisterende infrastruktur kan vi realisere lønnsomme utbygginger av mindre funn i tråd med selskapets strategi. Vi planlegger ytterligere leteaktivitet i området, sier Grete B. Haaland, områdedirektør for utforskning og produksjon nord.

Vertsfeltet Njord startet produksjonen i 1997. I 2016 ble installasjonene tatt til land for omfattende oppgradering, i desember 2022 startet produksjonen opp igjen.

20 nye år

Nå skal feltet produsere i 20 nye år og ambisjonen er å produsere om lag like mye fra Njord og Hyme som det er produsert fram til i dag, over 250 millioner fat oljeekvivalenter.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.282