23948sdkhjf

Isola risikerer å måtte permittere alle sine ansatte

300 ansatte i Isola kan bli permittert. Årsaken er svikten innen bygg- og anleggsbransjen.

KAN BLI 300: Adm. dir. i Isola, Bjørnar Gulliksen, mener at markedet er svært usikkert, som følge av svikt i bygg- og anleggsbransjen. Dermed kan så mange som 300 ansatte i konsernet bli permittert.

Telen skriver at på Notodden, hvor 43 arbeider, kan alle ansatte bli permittert. Her produseres hovedsakelig grunnmurplast, og underlag for gulv- og takrennesystemer.

Rammet av pandemien

Isola har hovedkontor i Eidanger, og en avdeling i Notodden og på Røros. I tillegg eier konsernet to fabrikker i Tsjekkia.

Konsernet ble hardt rammet av pandemien, og nå er ringvirkningen av krigen i Ukraina som setter sine sport med blant annet høye råvarepriser og høye strømregninger.

Paradoksalt nok jobber Isola med energieffektivisering av bygg blant annet ved å tilby tetting av bygningskropper på tak, vegg og gulv. Selskapet har blant annet satset mye på grønne skiftet gjennom solenergi.

Lite ordre og fulle lagre

- Vi har lite ordre og fulle lagre her på Notodden, så jeg forstår jo at bedriften går til det skritt å varsle permitteringer for alle ansatte. Vi ble før påske orientert om situasjonen og varslet gjelder alle ansatte og ikke bare oss i produksjonen, sier Notodden-tillitsvalgte Stian Lerstang, til lokalavisa Telen.

Adm. dir. Bjørnar Gulliksen håper at bedre vårvær vil få fart på byggemarkedet igjen, men er usikker på om det faktisk vil skje.

Isolering: Isola driver primært med isolering av bygg. Foto: Isola

– Nybygging av boliger i Norge er i fritt fall. Og det selges knapt nye hytter som skal bygges. Dette skyldes all usikkerhet rundt renter, strøm, materialpriser og mer. På toppen har vi hatt veldig snørik vinter. Vi er usikre på hvor mye av salgsnedgangen vi har hatt i det siste som skyldes snøen, og hvor mye som skyldes at markedet fundamentalt går ned, sier Gulliksen til avisa.

Etterlyser politiske tiltak

Som så mange andre i norsk næringsliv for tiden etterlyser også han politiske tiltak som skal avhjelpe situasjonen noe.

Islola omsatte i 2021 for 848 millioner kroner og kunne vise til et overskudd på 120 millioner.

Kilde: Telen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094