23948sdkhjf

Mustads trådtrekkeri legges ned – 10 mister jobben

O. Mustad & Søn AS avslutter nå all virksomhet i Gjøvik. Nå legges nemlig også trådtrekkeriet i Hunndalen ned.

Det betyr at 10 ansatte mister jobben.

Nedleggelsen skjer ni år etter at O. Mustad & Søn la ned fiskekrokproduksjonen på Gjøvik, og flyttet maskinene til Kina. Dermed var det bare trådtrekkeriproduksjonen som ble igjen, sammen med administrasjon, IT og salgsavdeling, skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

Økte produksjons- og strømkostnader

Dermed blir nok en tradisjonsrik bedrift på Gjøvik borte. Nedleggelsen betyr altså at 10 ansatte mister jobben.

Til lokalavisa forteller produksjonssjef Torbjørn Granlien at årsaken til nedleggelsen skyldes økte produksjonskostnader i Norge, økte strømkostnader og råvarepriser som hovedårsak.

– Det har de siste årene vært dobling av kostnadene på elektrisk strøm og råvare. Tidligere år har strømkostnaden ligget på cirka to millioner kroner i året. Nå har dette økt til det dobbelte, sier han.

Til Kina: Med flyttingen av trådtrekkeriet til Kina, er nå all Mustad-aktivitet på Gjøvik flyttet utenlands. Foto: Mustad

Flyttes til Kina

Til sammenlikning har kostnadene på trådproduksjonen i Kina bare økt med 7 prosent det siste året. I Kina har dessuten strømprisene vært uendret. Granlien peker også på at transportkostnadene fra Norge til Kina har økt mye som følge av pandemien. Han opplyser til OA at bedriften på Gjøvik frakter 23 tonn med tråd til Kina ukentlig.

Det betyr at maskinene ved trådtrekkeriet nå blir flyttet til Kina.

190 års tradisjon: Trådtrekkeriet på Gjøvik har produsert tråder til fiskekroker i 190 år. Nå er det slutt. Foto: Mustad

Morselskapet O. Mustad & Søn går med overskudd, faktisk all-time-high. Det var i november i fjor at selskapet bestemte at trådproduksjonen skulle legges ned, så de ansatte har hatt en periode til å forberede seg. Trådtrekkeriet i Hunndalen har produsert tråd til fiskekrok i 190 år.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078