23948sdkhjf

Natre Vinduer: Den enes død – den andres brød

Forslaget om å legge ned produksjonen i Hemnes og Kyrksæterøra, kan bety bedre tider for fabrikken på Gjøvik.

Tidligere denne uka ble det kjent at styret i Dovista Norge, som eier Natre Vinduer, har foreslått å legge ned produksjonen på Hemnes i Nordland.

Også produksjonen på Kyrksæterøra står i fare. Til sammen er det 200 arbeidsplasser ved de to lokasjonene som kan forsvinne.

Tunge investeringer på Gjøvik

Planen for eieren Dovista Norge er å flytte produksjonen til Gjøvik, der Natre for mer enn 80 år siden ble etablert.

– Forslaget er at Hemnes legges ned, og at volumet som er der flyttes til Gjøvik, sier kommersiell direktør i Dovista Norge, Mona Ørbekk, til Oppland Arbeiderblad (OA). Hun sier at det har vært noen tunge dager etter at styret foreslo nedleggelse på Hemnes.

Men samtidig sier hun at for den lokale fabrikken på Gjøvik vil det bety tunge investeringer og flere arbeidsplasser.

"Krevende marked"

Men det har heller ikke vært problemfritt på Gjøvik. Også her har produksjonen blitt redusert som følge av det Ørbekk beskriver som et «krevende marked». Og dette vanskelige markedet var noe Dovista Norge forutså, men at man trodde det skulle snu i løpet av høsten.

-Men nå ser vi at den vil vare ut i 2024, og kanskje strekke seg helt til 2025. Dermed må selskapet gjøre grep i den lavsesongen man nå er på vei inn i, sier hun.

Gjøvik har dessuten en sentral plassering, og det er i Sør-Norge det meste av markedet er. I tillegg kommer utfordringen med å sende råvarer nordover for så å frakte de ferdige produktene tilbake til hovedmarkedet, som er svært lite bærekraftig.

Gjøvik-bedrift: Natre Vinduer ble for 80 år siden startet opp på Gjøvik. Foto: Googlemaps

- Vi ønsker dessuten å få til en større og samlet produksjonsenhet der vi også samler kompetansen på ett sted, sier Ørbekk til OA.

Startet opp på Gjøvik

Dersom styret får det som det vil betyr det at produksjonen flyttes tilbake til Gjøvik der Nqatre Vinduer har sine røtter 80 år tilbake i tid.

Fabrikken i Hunndalen ved Mjøsbyen har vært gjennom flere runder med utvidelse og oppbemanning – senest i 2019.

Ifølge proff.no har avdelingen på Gjøvik i dag 202 ansatte.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093