23948sdkhjf

Gir lokal ferje nytt fortøyningssystem

Mens bilferja Lafjord ligger til kai på Abelnes utenfor Flekkefjord, utfører fem mann fra Green Yard Feda flere oppgraderingsjobber om bord.

Ferja ble levert fra Holland Shipyards Group i Nederlands så sent som i 2022, og går trafikk mellom Abelnes og Andabeløy.

– Fartøyet funker greit, men hadde behov for noen justeringer, sier Jakob Jensen, prosjektleder ved Green Yard Feda.

Ny pullert

Blant annet har ferjemannskapene slitt med å fortøye i urolig vær. En ny pullert og en anordning som i større grad beskytter trossene er nå montert.

Green Yard Feda har i tillegg til den fysiske jobben også stått for engineering og fått løsningen godkjent av klasse og myndigheter.

Bedre lufting

– I tillegg har vi utbedret fergelemmen, løftet et ventilasjonsrør som gir bedre luftig fra styrhuset, laget noen ekstra dreneringer og forbedret sjøvannsfiltersystemet, sier Jensen.

Normalt utføres denne type oppdrag på verftet på Feda. Det er mer praktisk for Green Yard Feda og billigere for kunden.

Liggende til kai

Men denne gangen ønsker rederiet som eier ferja, Boreal Sjø, å bli liggende til kai på Abelnes mens jobben ble gjort. Da rykket teamet fra Green Yard Feda selvsagt ut.

– Vi har flere mann i sving i én uke – én maler, to mekanikere, én sveiser pluss meg, sier prosjektlederen.

Han håper på flere tilsvarende oppdrag. Og skal vi tro skipperen om bord, Atle Eid, er det gode muligheter for at det vil skje.

Vil bruke Green Yard Feda

– Det helt topp å ha et lokalt verft som vi kan bruke. Det er ikke ideelt å kjøre båten rundt Lista til en slipp i Kristiansand. Ferja er ikke bygd for en slik tur, sier Eid, og legger til:

– Jeg vil jobbe for at vi skal benytte Green Yard Feda til vedlikehold og oppgraderinger fremover.

Kilde: Fra Green Yard Klevens hjemmeside

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062