23948sdkhjf

Mann fikk kran i hodet – på bedringens vei

De ansatte ved Engelsviken Slipp i Fredrikstad er glade for at en 54 år gammel ansatt som fikk kran i hodet er på bedringens vei. De er også glade for at ingen kan klandres for ulykken.

Mannen har jobbet 35 år ved det lille verftet i Engelsviken, og 20. februar fikk han deler av en kran i hodet i forbindelse med et løft av en båtmotor.

I fire uker har han ligget på sykehus, men er nå flyttet til Sunnaas sykehus for opptrening, skriver Fredriksstad Blad (FB).

Familebedrift

- Dette er en svært tragisk ulykke. Vi er en liten familiebedrift med 12 ansatte, og vi som jobber her kjenner hverandre svært godt både som familiemedlemmer og kolleger, sier daglig leder Finn Alexandersen til FB. Han legger til at det har vært og er en tøff periode.

Men nå er det kommet gode nyheter fra den skadde mannens familie. Han er flyttet til Sunnaas sykehus for opptrening der han sitter i sykesengen. Siden ulykken har mannen ligget i koma.

Kjenner årsaken

- Vi er glade for at han er på bedringens vei, sier Alexandersen, og legger til at han og de andre ansatte kjenner årsaken til den alvorlige ulykken. Men han vil selvsagt vente med å konkludere til politiet og Arbeidstilsynet har gjort ferdig etterforskningen.

Men han kan med stor sikkerhet si at verken den skadde eller andre ved Engelsviken Slipp kan klandres for ulykken. Importøren av krana har vært på ulykkesstedet og undersøkt krana, og fant ut at det var en sylinder som hadde røket. Dette var noe som ikke var mulig å oppdage før ulykken faktisk skjedde. Ifølge den daglige lederen har importøren aldri sett en liknende sak.

Servicer var fulgt

- I tillegg var alle servicer på krana fulgt, og løftet var ikke veldig tungt. Det var innenfor det krana var sertifisert for, sier Alexandersen avslutsnings til FB.

 

Kilde: Fredriksstad Blad

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125