23948sdkhjf

Aker Solutions satser på grønt stål-avtale

Aker Solutions har sluttet seg til dekarboniserende First Movers Coalition (FMC), og har forpliktet seg til en rammeavtale for kjøp av stål, inkludert noe grønt stål som er bestemt til å bli toppsider.

- Aker Solutions er stolt av å bli med i First Movers Coalition for å støtte etterspørselen etter nye teknologier som er avgjørende for en netto-null-overgang, sier Kjetel Digre, administrerende direktør i Aker Solutions. Han mener dekarbonisering av stålsektoren er nøkkelen til å nå verdens klimamål.

Krever investeringer

Utslippsarbeidet i stålsektoren vil kreve betydelige investeringer. Ved å kombinere kjøpekraft og gjøre tidlige forpliktelser, sender FMC et sterkt signal om at disse investeringene er velkommen av markedet.

- Som en del av klimahandlingsplanen vår jobber vi kontinuerlig og systematisk for ikke bare å forbedre vårt eget karbonregnskap, men for å påvirke og bidra til en vesentlig forskjell i hele verdikjeden, sier Digre.

FMC ble lansert på COP26, og er et globalt initiativ ledet av World Economic Forum og det amerikanske utenriksdepartementet. Det har samlet mer enn 60 selskaper over hele verden for å bygge tidlige markeder for rene teknologier.

- Vi er beæret over å ønske Aker Solutions velkommen inn i koalisjonen, sier Nancy Gillis, leder av First Movers Coalition.

Netto-null-framtid

- Med sine dristige ambisjoner for energiomstillingen tror vi Aker Solutions har mye å bringe til FMC. Vi ser frem til å jobbe sammen for å dekarbonisere forsyningskjeder og akselerere overgangen til en netto-null-framtid, legger hun til

 FMC har som mål å dekarbonisere industrisektorer som er vanskelige å redusere, som i dag står for 30 prosent av globale utslipp. Stålindustrien alene står for rundt 8 prosent av verdens utslipp, ifølge World Economic Forum.

 Ved å bli med i FMC forplikter Aker Solutions seg til å kjøpe minst 10 prosent (i volum) av stålet fra lavutslippskilder innen 2030, med forbehold om tilgjengeligheten av teknologi som gjør det mulig for selskaper å oppfylle sine kjøpsløfter for 2030.

Første ordren

FMC-avtalen faller sammen med en Aker Solutions rammeavtale for stål med Salzgitter Mannesmann International, Ilsenburger Grobblech og Salzgitter Mannesmann Grobblech.

Avtalen inkluderer et første parti på ca. 100 tonn lavkarbo-stål.

Dette resirkulerte stålet er produsert med grønn energi og vil bli brukt på et fornybar energiprosjekt utenfor kysten av Storbritannia. Standard stålproduksjon genererer utslipp på om lag 2,3 tonn CO2 pr tonn stål. Resirkulert grønt stål slipper ut 0,36 tonn CO2 pr tonn stål.

I dialog med flere potensielle partnere

Det forventes at Salzgitter Group innen utgangen av 2025 vil ha tilgjengelig SALCOS® hydrogen-eller-gass, jern-malm-reduksjonsteknologi. I begynnelsen av 2033 vil konsernet være i stand til å levere 1,5 millioner tonn grønt stål, selv om mindre volumer stål – resirkulert ved bruk av fornybar energi – allerede er tilgjengelig.

For ytterligere å styrke vår strategiske posisjon når det gjelder grønt stål, er Aker Solutions i dialog med flere potensielle partnere i grønt stål.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172