23948sdkhjf

Lakseskatten reduseres

Den såkalte lakseskatten redusere fra 40 til 35 prosent, kom det fram på en pressekonferanse fra regjeringen tirsdag morgen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) understreket på pressekonferansen at grunnmodellen for grunnrenteskatt for havbruksnæringen ligger fast, men at man har lyttet til svarene som er kommet inn i høringsrunden.

- Sikre videre vekst

- Vi har særlig lagt vekt på at ordningen skal sikre fortsatt vekst, samtidig som en andel av grunnrenten i havbruksnæringen skal gå til fellesskapet, sa statsministeren.

Med det nye forslaget håper regjeringen å skåne mindre oppdrettsbedrifter.

NRK skriver blant annet at den nye skattesatsen innebærer at oppdretterne får sitte igjen med mer av overskuddet enn tidligere varslet.

Videre: "Inkludert selskapsskatten på 22 prosent blir den samlede effektive marginalskatten 57 prosent, i stedet for 62 prosent i regjeringens opprinnelige forslag. I tillegg settes bunnfradraget også høyere, på 70 millioner, slik at selskaper med svært store overskudd vil betale grunnrenteskatt".

Gjelder fra 1. januar i år

Skatten skal fortsatt gjelde fra 1. januar i år.

Det nye forslaget, som ble presentert på pressekonferansen tirsdag, gjør at vertskommuner og -fylker får mer. Dette gjøres ved at produksjonsavgiften for laks økes til 90 øre pr kilo, og at kommunenes andel av auksjonsinntektene går opp fra 40 til 55 prosent.

Det er på nåværende tidspunkt usikkert hvor mye inntekter som vil komme fra skatten.

Regjeringen vil fremme forslaget om grunnrenteskatt på havbruk for Kongen i statsråd senere i dag, og proposisjonen vil deretter bli lagt frem for Stortinget.

Høyre er kritisk til innretning på forslaget, mens FrP er imot. SV stiller seg derimot positiv til forslaget.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Havbruk og oppdrett.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.298