23948sdkhjf

Aker Solutions tildelt Åsgård B Berling «tie-back»

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig kontrakt av Equinor for å knytte tilbake de to gassfeltene, tidligere kjent som Iris og Hades, nå kalt Berling, til Åsgard B-plattformen.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt på mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Berling-tilknytningen til Åsgard B er et EPCIC-prosjek,t som omfatter prosjektering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og idriftsettelse.

Knytte felter sammen

Formålet med prosjektet er å knytte de to gassfeltene tidligere kjent som Iris og Hades til Åsgard B-plattformen. To EPCIC-omfang definerer prosjektet: Det første starter umiddelbart, og det andre i september 2023. Offshore-mobilisering vil begynne i november 2025, og tilknytningen skal være fullført i desember 2027.

Produksjonsstart er planlagt til 2028.

- De forventede utvinnbare reservene er estimert til rundt 45 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig bestående av gass. Tilknytningene vil gi et betydelig bidrag til energisikkerheten i Europa, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions’ elektrifiserings-, vedlikeholds- og modifikasjons virksomhet (EMM).

Aker Solutions fullførte et FEED-prosjekt i august 2022, og fortsatte i en interimsfase for å videreutvikle omfang og optimalisere den tekniske løsningen for tie-in på Åsgard B.

Skal ledes fra Norge

Prosjektet ledes fra Aker Solutions kontorer i Midt-Norge. Detaljprosjektering, innkjøp og butikkprosjektering skal utføres av Aker Solutions' Trondheimskontor med støtte fra Bergen og Mumbai.

Mens flere Aker Solutions-kontorer vil være engasjert i prosjekteringsfasen, vil bygging og prefabrikasjon bli utført ved selskapets verft i Egersund.

Berling ligger på Haltenbanken i Norskehavet omtrent 23 kilometer sørøst for Åsgardfeltet.

Spente

- Vi er spente på å følge denne store utviklingen av Berling, og fortsette det tredje påfølgende tilknytningsprosjektet til Åsgard B etter Halten Øst- og Smørbukk Nord-prosjektene. Til sammen utgjør disse prosjektene en betydelig portefølje av modifikasjonsprosjekter på Åsgard B der eksisterende infrastruktur blir utnyttet, sier Eikeseth.

Kontrakten vil bli bokført i EMM-segmentet som ordreinngang for første kvartal 2023.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.612