23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

AMADA VENTIS-AJ 4kW fiberlaser solgt for 200. gang i Europa og lansering av 6kW-versjon

2023 var nok et banebrytende år for AMADA. Den 200. VENTIS-AJ-fiberlaseren på 4kW, som bruker AMADAs unike Locus Beam Control-teknologi for å gi samme ytelse som en standard 6kW faststofflaser, ble solgt i Europa. Selskapet lanserte også 6kW-versjonen etter en vellykket lansering ved produksjonsanlegget i Frankrike. Denne varianten med høyere effekt kan gi tilsvarende ytelse som standardlasere på 8–10 kW

Utløper
31. mars 2025

Siden lanseringen i slutten av 2019 oppnådde AMADAs VENTIS-AJ 4kW fiberlaser sin 100. bestilling i november 2021. Den 200. bestillingen ble mottatt mindre enn 15 måneder senere, noe som viser at europeiske kunder i stadig større grad omfavner fordelene med LBC-teknologi. De siste årene har kundene fokusert på å oppnå samme produktivitet som med maskiner med høyere effekt, samtidig som reduserer strømforbruket, noe som reduserer totalkostnaden per del og gjør dem mer konkurransedyktige.

RDS (www.rds-tolerie-laser.fr), som holder til i Vernouillet nær Dreux i Frankrike, bestilte den 200. VENTIS-AJ 4kW fiberlaseren i Europa, og leverer til ulike industrisektorer, blant annet bygg og anlegg, bilindustrien, farmasøytisk industri, næringsmiddelindustrien og flyindustrien. De har for tiden kantpresser og stansemaskiner fra AMADA. VENTIS-AJ 4kW er deres første AMADA-laser, og erstatter en maskin fra en konkurrent, for å øke den totale effektiviteten. 

Over 30 kontrakter har allerede blitt mottatt for 6kW VENTIS-AJe, som ble lansert i oktober 2023 ved AMADAs produksjonsanlegg i Charleville-Mézières i Frankrike. Over 200 eksisterende og potensielle AMADA-kunder fra hele Europa var vitne til lanseringen av denne kraftigere versjonen.

Den nye versjonen introduserte to nye teknologier for laserbehandling: For det første gjør LBC Flash Cut det mulig å skjære små hull uavhengig av maskinens drivsystem. LBC-enheten skaper den sirkulære bevegelsen, noe som drastisk øker antallet hull som kan bearbeides per sekund. For det andre er Soft Joint-teknologien en helt ny metode for å holde deler fast i en metallplate, ved å bruke materialspenningen til å klemme delene på plass. Dette reduserer mulighetene for at deler vipper opp, og gir mye mer pålitelig bearbeiding av mindre deler.

VENTIS-AJe på 6kW er utstyrt med den nye AMNC 4ie-styringen. Den nye styringen er utviklet spesielt for å gjøre maskinbetjeningen mer intuitiv og mindre avhengig av høyt kvalifiserte brukere, og har flere nye funksjoner. Ansiktsgjenkjenning kan automatisk endre språket som brukes til ett av 15 språk som er lagret i styringen, samtidig som arbeidsprosessene reduseres og arbeidseffektiviteten økes.  Automatisk nesting av rester forbedrer også materialutnyttelsen, mens Mobile HMI-funksjonen gjør det mulig å analysere data fra flere maskiner eksternt. Vedlikeholdsopplæringsvideoer kan også vises på styringen eller overføres til en mobil enhet, slik at brukeren kan utføre oppgaver som krever at de beveger seg rundt maskinen.

Lanseringsmaskinen var utstyrt med alle AMADAs LIS-funksjoner (Laser Integration System) for å gi mer autonom produksjon. Funksjoner som automatisk sentrering av bjelke til dyse, overvåking av beskyttelsesglass og automatisk gjenoppretting etter toppkollisjon gjør at maskinen kan kjøres lenger med færre inngrep fra brukeren. Med muligheten til å behandle mildt stål av forskjellige grader og uten endringer i skjæredataene, produsere deler av rustfritt stål uten slagg, og skjæring av aluminium ved samme hastighet som standard fiberlasermaskiner på 10 kW, åpner VENTIS-AJe 6kW for nye muligheter – samtidig som den bruker mindre strøm.

Amada Norway AS
Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Org. nr.: NO933966674

Kontaktperson

PB

Send til en kollega

0.031