23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Økt behov for vannkraftoppgraderinger - Servi Group og Vertikal Service inngår samarbeid

Opprusting av eksisterende vannkraftverk i Norge er viktig for å møte et økende energibehov. Med det nye samarbeidet kan Servi Group og Vertikal Service tilby en komplett leveranse til sine kunder.

Utløper
30. november 2024

- Oppgradering og optimalisering av eldre vannkraftverk samt utvikling av nye hydraulikksystem til kraftverkene, er noe vi ser en økt etterspørsel på nå som energibehovet i Norge øker, sier Henning Midttun, VP Business Development i Servi Group.

Mellom 1950 og utpå 1980-tallet ble en betydelig del av Norges vannkraftproduksjon etablert. Selv om norske kraftverk generelt er godt vedlikeholdt, nærmer mange av dem seg nå sin tekniske levealder. NVEs langsiktige kraftmarkedsanalyse har vist at det ligger et stort potensial i å oppruste disse kraftverkene.

- Med Vertikal Service på laget har vi mulighet til å tilby en komplett prosjektleveranse til energiselskaper som skal oppgradere vannkraftverkene sine i årene som kommer, fortsetter Midttun.

Fra kirkespir til hydraulikksylinder

Vertikal Service startet opp for 20 år siden med vedlikehold av kirketårn, men er nå ledende innen inspeksjon og tilkomstteknikk for energisektoren, både på land og til havs. Servi Group har landets største fagmiljø innen styring av kraft og bevegelse, spesielt innen vannkraft og har levert over 600 hydraulikksystem til norske kraftverk.

Vertikal Service og Servi Group forventer å kunne stille som en sterk totalleverandør til kraftselskapene fremover, uttaler Leif Røv, Director i Vertikal Service:

- Med Servi på laget, kan vi sammen sørge for økt virkningsgrad, reduserte driftsutgifter og forbedret driftssikkerhet hos kraftselskapene, på steder der man ikke skulle tro det var mulig å komme til. Servi sin kompetanse, samt tjeneste og produktportefølje passer veldig godt sammen med vår, sier han.

Mer kraft per liter vann

Norge har en lang historie med vannkraftproduksjon. Vertikal Service og Servi Group deler visjonen om å utvikle og vedlikeholde vannkraftverk for å sikre pålitelig og effektiv energiproduksjon. Ved å ruste opp eksisterende kraftverk kan man bedre utnytte det vannet som er tilgjengelig. Et eksempel kan være å bytte ut komponenter når kraftverket nærmer seg forventet levetid, redusere friksjonstap i vannveien eller modernisere og automatisere kraftverk.

I gang med første samarbeidsprosjekt i nord

Servi og Vertikal Service fikk i fjor tildelt kontrakt av Statkraft på første samarbeidsprosjekt. Prosjektet, som skal sluttføres i mars i år, gjelder rehabilitering av en stor bunntappeventil på Båtsvatn Dam, et vannkraftverk sør for Narvik. Her står Vertikal Service for planlegging, prosjektering og prosjektledelse, i tillegg til arbeidssikring og tilkomstteknikk for arbeid på området. I tillegg står Vertikal Service for all mekanisk rehabilitering og overflatebehandling. Servi står for all hydraulikk og styring samt installasjon og idriftsetting av dette utstyret.


- Dette er en typisk prosjektleveranse hvor vi ser vi kan få nytte av hverandres kompetanse og erfaring, avslutter Leif Røv, som også trekker frem at selskapet har store forhåpninger til hva konstellasjonen med Servi kan få til fremover.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Henning Midttun, VP Business Development i Servi Group

Ronny Færøy, Teknisk Leder Vannkraft i Vertikal Service

Servi AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 SKI
Ski
Norge
Org. nr.: NO936370446

Kontaktperson

TM
Troels Mathisen
tsm@servi.no

Send til en kollega

0.047