23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Frisk luft med muggresistente og vedlikeholdsfrie glidelager

For bygg- og kjøretøyteknologi, samt luftfartsindustrien, er mugg ikke bare en stor plage, men også en alvorlig helserisiko. For å forhindre dette, er det ikke bare viktig å bruke riktig ventilasjonsteknologi, men også å bruke muggresistente komponenter. Derfor har igus fått testet materialene sine for muggvekst. Resultatet: alle glidelager er motstandsdyktige mot sopp og bakterier.

Hvis mugg utvikler seg i ventilasjonssystemer, blir muggsporene i lukkede rom, kjøretøy og bygninger permanent spredt i luften og kan lett komme inn i luftveiene. For å unngå denne risikoen, satser designere på maskinelementer som er motstandsdyktige mot mugg. De høytytende plastlagrene fra igus er laget av slike materialer. I en laboratorietest ble syv iglidur-materialer testet for virkningen av mikroorganismer i samsvar med DIN EN ISA 846 metode A. Denne testen undersøkte materialets motstand mot sopp og bakterier. Plast kan, tross alt, brukes av mikroorganismer som en kilde til mat og kan endres av bakterienes metabolske produkter. For testen ble glidelagrene lagret i et spesielt miljø i fire uker ved 29℃. Resultatet: det ble ikke funnet noen endringer på de testede materialene, og det ble heller ikke påvist mugg.

 

Forskjellige mulige bruksområder innen ventilasjonsteknologi
De muggresistente, smørefrie og vedlikeholdsfrie glidelagrene brukes i justeringer av flyseter og armlener, samt for oppbevaring av kjøkkenutstyr og bagasjeluker om bord. Innen byggteknologi finnes glidelagre laget av iglidur-materialer for eksempel i vifter og luftspjeldregulatorer, som også nyter godt av lagrenes korrosjonsfrie egenskaper. Her viser glidelagrene også sin motstandsevne mot smuss og skitt. Polymerglidelagrene er lette å rengjøre og motstandsdyktige mot temperatur, medier og kjemikalier.
En annen fordel: Vi kan beregne levetiden til iglidur-glidelagre basert på deres applikasjonsparametere. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.047