23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Tokomponent sprøytestøpt glidelager for høye mekaniske belastninger.

Sprøytestøpt iglidur Q3E glidelager sikrer smørefri maksimal belastningskapasitet med effektiv produksjon i høyt volum. Nyhet for landbruks- og anleggsmaskinindustrien: Med det nye iglidur Q3E glidelageret har igus for første gang klart å produsere kraftige lagre laget av to lag med høytytende plast ved hjelp av en kostnadseffektiv sprøytestøpeprosess. Plastbaserte flerlagsstrukturer krever vanligvis viklingsprosessen, som er dyrere ved høye volumer.

Når en gravemaskin flytter hundrevis av kilo med sand, påvirker enorme belastninger lagerpunktene på skuffen. Hittil har igus primært brukt igutex-seriens glidelager for å håndtere dette. Lagrene er laget av ulike materialer og er produsert i en viklingsprosess. Integrerte faste smøremidler sikrer tørrdrift med lav friksjon. Det ytre laget gir enorm styrke. Igus har nå lyktes med å implementere en flerlagsstruktur ved hjelp av sprøytestøpeprosessen, og kombinere materialer med komplementære spesifikasjoner. Resultatet ble iglidur Q3E-serien. "Den nye teknologien gjør det mulig for igus å masseprodusere kraftige flerkomponentslager ved hjelp av svært kostnadseffektiv sprøytestøping.

Utfordringen: sprøyte og smelte sammen to materialer i én operasjon. 

Den nye iglidur Q3E-serien er resultatet av et tett samarbeid mellom igus’ materialutvikling og spesialistene fra igus’ interne verktøyproduksjon. Mens de utviklet iglidur Q3E, var målet å implementere en flerdelt struktur som ligner igutex-serien - med iglidur Q3 høytytende plast for en tribologisk optimalisert kjerne og et kraftig forsterket polymer for et mekanisk skall med høy styrke. Den største utfordringen var å bearbeide de to forskjellige materialene i sprøytestøpeprosessen slik at to komponenter blir til én. Dette kombinerer fordelene med de to materialene. igus er i stand til å gjøre dette med flerkomponents-sprøytestøpeprosess med tilsvarende komplekse, avanserte sprøytestøpeverktøy.

Robust bæreevne med overbevisende glideegenskaper. 

Kraftige applikasjoner krever normalt lagre av metall eller fiberkomposittforinger, for eksempel i anleggs- og landbruksmaskiner. For å redusere kostnadene brukes glidelagrene laget av iglidur Q3E, da deres maksimale dynamiske overflatetrykk er 75 MPa. Dette betyr at vi kan dekke mange krevende bruksområder med iglidur Q3E. Den avgjørende fordelen er at glidelagrene ikke krever smørefett. Mikroskopiske faste smøremidler er integrert i polymeret i det indre laget og frigjøres gradvis gjennom lagerets levetid. Vedlikehold av anleggs- og landbruksmaskiner er to områder der smøring av lagerpunktene er en av de mest tidkrevende oppgavene. Ved å bytte til iglidur Q3E eller igutex kan brukerne redusere vedlikeholdskostnadene og forlenge maskinens levetid. Forsømmelse av smøring for klassiske metalllager er en hyppig årsak til dyre skader på aksler og glidelager.

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du noen spørsmål om våre glidelagre.

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.046