23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Bygging av en Smart Digital Reality™: Perstorp Group deler sin suksesshistorie

Perstorp Group, et ledende selskap innen spesialkjemikalier, hadde utfordringer med å håndtere teknisk informasjon på tvers av globale anlegg. Ved å implementere HxGN SDx® ble livssyklusinformasjonen sentralisert, noe som økte effektiviteten og nøyaktigheten. Overgangen til digitale løsninger, støttet av Hexagons smidige assistanse, førte til en betydelig forbedring av driften.

Perstorp Group, et ledende selskap innen spesialkjemikalier, hadde utfordringer med å håndtere teknisk informasjon på tvers av globale anlegg. Ved å implementere HxGN SDx® ble livssyklusinformasjonen sentralisert, noe som økte effektiviteten og nøyaktigheten. Denne overgangen til digital håndtering, støttet av Hexagons smidige assistanse, førte til en betydelig forbedring av driften.  
  
Spesialkjemikalier har blitt en uunnværlig del av den moderne verden. De spiller en avgjørende rolle i en rekke sektorer og bransjer, fra næringsmiddel- og drikkevareindustrien til bilindustrien og byggebransjen.  
  
Perstorp-konsernet er et av selskapene som leder an i markedet for spesialkjemikalier. Med en historie som strekker seg 140 år tilbake i tid, har selskapet etablert seg som verdensledende innen flere segmenter, for eksempel harpiks og belegg, tekniske væsker og dyreernæring.  
  
Men etter hvert som selskapet fortsatte å vokse og ekspandere globalt, ble det en utfordring å håndtere teknisk informasjon på tvers av produksjonsanleggene.  
  
Ulike brukergrupper, fra ingeniører til vedlikeholds- og driftspersonell, trengte rask tilgang til relevant informasjon og dokumenter, for eksempel overleveringsdokumentasjon, tekniske tegninger, utstyrsinformasjon og vedlikeholdsrapporter. Denne informasjonen ble imidlertid håndtert ulikt på de ulike produksjonsstedene, noe som førte til ineffektivitet og tidkrevende arbeid med å finne den frem.  
  
En nestegenerasjonsløsning som gjør livssyklusinformasjon lett tilgjengelig  
  
For å løse disse utfordringene fant Perstorp ut at HxGN SDx® var den beste løsningen for å gjøre livssyklusinformasjon lett tilgjengelig på én enkelt plattform.  
  
"Hexagon leverte en attraktiv teknisk løsning, både teknisk og kommersielt sett. Fra et teknisk perspektiv oppfylte HxGN SDx våre behov for både data- og prosjektstyring. Det støtter også eksternt samarbeid - for eksempel i forbindelse med EPC-kontrakter", forklarer Tor Lindström, direktør for Asset Integrity i Perstorp.  
  
Perstorp startet med en pilotimplementering på et av sine mindre anlegg i 2020. Etter den vellykkede første fasen ble HxGN SDx tatt i bruk på et av selskapets største eksisterende anlegg i Sør-Sverige. I tillegg ble løsningen brukt fra starten av i et helt nytt prosjekt i India.  
  
Fra bedre informasjonshåndtering til Smart Digital Reality.  
  
Tre år senere er fordelene ved å implementere HxGN SDx svært tydelige.  
 
Den nye løsningen gir Perstorp-teamene én plass der de kan finne all livssyklusinformasjonen som tidligere var lagret i ulike arkiver. Tilgangen er nå raskere, og informasjonen er mer omfattende og nøyaktig. Dette betyr økt effektivitet og betydelige tidsbesparelser.  
  
Som med alle større endringer har overgangen fra et papirbasert system til SDx sine utfordringer, sier Tor Lindström.  
  
Tidligere var ingeniørene for eksempel avhengige av fysiske permer som inneholdt logiske tegningssekvenser. Å gå over til en objektorientert løsning, der tegningene representeres som samlinger av digitale objekter med egenskaper og oppførsel, krever en annen måte å tenke på, og i begynnelsen kan det være vanskelig å lære seg å hente ut informasjon.  
  
Etter hvert gir denne tilnærmingen betydelige fordeler: "Vi har ikke løst alt ennå, men på mange områder, som kjernedokumentasjon og P&ID, er det blitt mye enklere å finne riktig informasjon enn før. Ikke bare er det tydelig hvor alt befinner seg, men informasjonen er koblet sammen med utstyr og tagger, noe som er svært effektivt. Og på grunn av integrasjonen med SAP er det enkelt å koble informasjonen til SDx", sier han.  
  
På denne reisen har støtten fra Hexagons team vært avgjørende: "Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Hexagon. Hexagons team er svært kunnskapsrike og støtter oss på en smidig og iterativ måte som passer vår trinnvise innføring."  
  
Les hele casestudien for å finne ut hvordan Hexagons løsning hjalp Perstorp med å skape en Smart Digital Reality. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
Org. nr.: SESE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047