23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Lineærføringer i hygienisk design

Et selvdrenerende design, iglidur høytytende plast og rustfritt stål sikrer en usedvanlig hygienisk lineærføring.

Rengjøring med kjemikalier er en daglig hendelse for maskiner i matindustrien. Selv den minste blindsonen kan samle fuktighet og føre til forurensning i maskinen. Derfor designer stadig flere operatører deler med vekt på hygienisk design. Vår leverandør igus er medlem av EHEDG og har utviklet det første lineærføringssystemet basert på retningslinjene for hygienisk design. Ved å bruke FDA-kompatible materialer som det høytytende polymeret iglidur A160, høylegert rustfritt stål og en vaskbar innside av vognen sikres det at det hygieniske designet overholdes.

Spesielle regler gjelder innen mat-, farmasøytisk- og kosmetikkindustrien. Hygiene er det høyeste kravet som stilles til deler i maskiner. Det er viktig å sikre at det aldri er noen forurensning på produktene. Derfor sørger maskinbyggere og anleggsoperatører for å designe deler med de beste materialene for komponentene. I beste fall overholder de FDA- og EU-regelverket. Flere og flere kunder ønsker et optimalisert design basert på hygieniske designprinsipper. De ser etter deler med et åpent design som tåler regelmessig rengjøring med kjemikalier, damp og høytrykksvann. Bedrifter krever nå smørefrie komponenter som kan rengjøres raskt for å begrense nedetid. Derfor kan vi nå tilby en drylin W lineærføring fra igus, i henhold til retningslinjene for hygienisk design. Plastspesialisten har blitt medlem av EHEDG, en sammenslutning av leverandører til næringsmiddelindustrien, universiteter, helsemyndigheter og forskningsinstitutter.

En selvdrenerende konstruksjon med riktige materialer. 
Den største utfordringen var hvordan man skulle konstruere et «gap-free» design. Fokuset var på å utforme en selvdrenerende vogn og skinne som tillater at væsker dreneres fritt uten å samle vann. Dette er en helt ny innovasjon på markedet for lineær teknologi. De fleste løsningene for hygienisk design har hittil vært basert på en helt lukket enhet. Denne nye selvrensende vogna består utelukkende av det høytytende polymeret iglidur A160, som er et av de FDA- og EU10/2011-kompatible igus-materialene. Det smørefrie materialet har allerede bevist seg som et glidelagermateriale i en rekke applikasjoner i matindustrien. Hygieniske skruer og store riller brukes også som en metode for å forhindre at vann samler seg, og skrå kanter gjør det mulig for rengjøringsmidler å renne lett av. Bunnforseglingen beskytter rommet under skinnegangen mot smussansamling, og sikrer at ingen matrester kan fanges opp. Akslene er også forseglet for å forhindre at smuss samler seg i eventuelle mellomrom. Det benyttes et korrosjonsfritt og høylegert 316 rustfritt stål som lineær skinne for å unngå mikroskopiske overflatestrukturer som hindrer at smuss fester seg.

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.047