23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Miniatyr-lineærføringer fra igus: Kompakt for små installasjonsrom

Laboratorieutstyr, espressomaskiner, minihus: hvor enn installasjonsrommet er knapt og komponenter er vanskelige å nå, leter designere etter plassbesparende og vedlikeholdsfrie lineærføringer for justerings- og posisjoneringsoppgaver. Derfor legger igus til nye miniatyr-lineærføringer i installasjonsstørrelse 06 i sin drylin W-serie. De er ikke bare kompakte, men også smørefrie.

Den nye miniatyr-lineærføringen i drylin W-serien består av et modulært system, inkludert systemer som er klare til å installeres eller individuelle komponenter. Nye tillegg er WW-06-20-T415-AL miniatyr-lineærvogner med et korrosjonsbestandig hus laget av anodisert aluminium. De passer på en dobbel aksel, også laget av anodisert aluminium. Sammen krever vognene og skinnen bare en installasjonshøyde på 20 millimeter og en bredde på bare 32 millimeter. Sammenlignet med igus' hittil mest kompakte løsning, sparer designere dermed 28% i bredde, 12% i høyde og 70% i vekt. Lineærføringen passer inn i nesten alle nisjer - enten den er installert horisontalt, vertikalt eller overhead. Den er ideell for justeringsmekanismer i de mest trange installasjonsrommene, inkludert pipetteringssystemer eller møbler for campingvogner. Alle komponenter i installasjonsstørrelse 06 er tilgjengelige i sølv og svart. Den svarte looken, som ofte etterspørres, reflekterer ikke lys og kan integreres diskret i ethvert design.

 

Også nytt: en mini lineær aktuator med elektrisk motor

Et annen nytt produkt er SLW-06-20 elektrisk lineær aktuator. Den inneholder en skrue i midten av den nye drylin W miniatyr-lineærføringen WS-06-20. Også her har igus klart å spare installasjonsplass ved å gjøre designrelaterte justeringer. Systemet har også en installasjonshøyde på 20 millimeter og en bredde på 32 millimeter. Løsningen egner seg blant annet for automatiske justeringsoppgaver i små installasjonsrom, som i medisinsk- og laboratorieteknologi eller husholdningsapparater - for eksempel posisjonering av portafilteret i en espressomaskin. Slike applikasjoner nyter også godt av dryspin ledeskrueteknologi. For eksempel er gjengegeometrien til ledeskruen ikke kantet, men avrundet. Dette reduserer kontaktflaten mellom mutteren og ledeskruen og resulterer i mindre vibrasjon, som kan merkes som rasling eller knirking. Takket være den avrundede gjengegeometrien beveger gjengene seg jevnt og nesten støyfritt. Den miniatyr-lineære aktuatoren kan justeres manuelt eller elektrisk og er tilgjengelig i sølv og svart, akkurat som drylin W miniatyr-lineærføringen.

 

Glide i stedet for å rulle: takket være smørefriheten fungerer miniatyr-lineærføringene uten vedlikehold i mange år

De nye miniatyr-lineærføringene i installasjonsstørrelse 06 følger igus-prinsippet "glide i stedet for å rulle". Vognene glir på skinnene via foringer laget av høyytelsesplast - uten smøremiddel eller fett. Dette skyldes mikroskopiske faste smøremidler i plasten som frigjøres over tid og muliggjør tørr drift med lav friksjon. I mange systemer blir fett en magnet for smuss og skitt. Dette skaper raskt en smørefilm som kan påvirke den jevne gangen til lineærføringen, og krever mye rengjøring. Dessuten er høy grad av rengjøring ikke ideelt, spesielt i applikasjoner med små installasjonsrom fordi komponentene vanligvis er vanskelige å nå. Takket være fraværet av smøring fungerer miniatyr-lineærføringer fra igus uten vedlikehold i mange år.

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.034