23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Hvilken oppgave har et prosessfilter?

Et prosessfilter har som oppgave å fjerne forurensninger og sikre god kvalitet på væsker og gasser under industrielle prosesser. Hvordan velge riktig filterløsning? Lekang Filter deler tips og råd.

Væsker eller gasser som skal filtreres passerer kun en gang igjennom prosessfilteret, før det behandles i et nytt steg på prosesslinja. Sammenligner du et prosessfilter med et hydraulikkfilter, sirkulerer hydraulikkoljen som en loop og passerer filteret igjen og igjen.  Siden mediet som skal filtreres kun passerer en gang igjennom filteret, er det viktig å dimensjonere filteret i henhold til oppgitte kravspesifikasjoner.

 Her kommer tips og råd fra Lekang Filter om hvordan du kan gå frem for å finne en god filterløsning for din prosess og hvilke typer filter som er mest brukt.  


Hvordan velge riktig prosessfilter?

Her kommer litt tips til hva du bør tenke på når du har behov for et prosessfilter. Skal du bytte ut et filterhus eller bestille innsatsfilter er det et godt utgangspunkt hvis du har nummeret på selve huset og filterpatronene eller filterposene. Dersom denne informasjonen ikke er tilgjengelig, kan det hjelpe med mål eller bilder.  Vil du ha hjelp til å finne et nytt filterhus med riktige elementer må vi vite litt mer om:  

  • Hva slags væske eller gass skal filtreres  
  • Hvilke forurensninger skal fjernes
  • Dimensjoner  
  • Kapasitet  
  • Viskositet
  • Ønsket mikron  
  • Arbeidstrykk
  • Behov for indikator?  
  • Andre krav eller spesifikasjoner 


Ulike typer prosessfilter

Lekang Filter leverer et bredt utvalg av prosessfilter. Vi hjelper med dimensjonering etter dine kravspesifikasjoner og kan gi deg tips og råd om beste filterløsning.  

Filterhus med patroner eller poser 
Et prosessfilter for filtrering av en bestemt type væske eller gass, består ofte av et filterhus  med en eller flere filterpatroner eller posefilter (bagfilter). Vi leverer et bredt utvalg av filterpatroner og posefilter med nominell og absolutt mikron.   
 
Selvrensende automatfilter 
Selvrensende automatfilter  for prosess uten filterinnsatser er et mer miljøvennlig alternativ. Våre automatfilter renses med tilbakespyling eller knivfilter. Filterhus kan leveres i ulike materialer og kapasiteter.  
 
Strainer 
Strainer for prosess blir ofte brukt som forfilter, grovfilter eller “temporary” filter. Vi leverer strainere til ulike former for vannbehandling, sjøvannsinntak på båter, igangkjøring (commissioning) og produksjon av prosesser innen olje- og gassproduksjon.  

Lekang Filter leverer filterløsninger for prosess til:
landbasert industri, kraftproduksjon, næringsmiddel, akvakultur, marine, olje og gass. 
 
Ta kontakt med Lekang Filter

FAQs – Ofte stilte spørsmål om filter  
 

Lekang Filter AS
Gamle Hobølvei 11
1550 Hølen
Vestby
Norge

Kontaktperson

HA
Hamidreza Afrassiabi
Technical Manager
+47 97997357 haf@lekangfilter.no

Send til en kollega

0.046