23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

AutoMester og Kiwa med rammeavtale om SERMI-sertifisering

AutoMester har inngått en rammeavtale med Kiwa om SERMI-sertifisering av kjedens verksteder. Kjedeleder Katrine Køste ser verdien av å komme i gang med sertifiseringen på et tidlig tidspunkt.

AutoMester har inngått en rammeavtale med Kiwa om SERMI-sertifisering av kjedens verksteder. Kjedeleder Katrine Køste ser verdien av å komme i gang med sertifiseringen på et tidlig tidspunkt. 

SERMI (Security-Related Vehicle Repair and Maintenance Information) er en ny EU/EØS-ordning for tilgang til teknisk informasjon som er nødvendig for å reparere og vedlikeholde kjøretøy som er utstyrt med sikkerhetssystemer og andre avanserte teknologier. Ordningen er under utrulling i flere land, og startdato for Norge vil bli annonsert om kort tid.

Landsdekkende kjede av bilverksteder

AutoMester er en av Norges eldste frittstående verkstedkjeder og består av i underkant 200 offentlig godkjente bilverksteder over hele landet som utfører EU-kontroll og alt av service og reparasjon.

Kjedeleder Katrine Køste er glad for at AutoMester som den første verkstedkjeden i Norge nå har fått avtale om SERMI med Kiwa. Hun understreker at AutoMester har vært tidlig ute med å informere om den kommende sertifiseringsordningen og har hatt dialog med Kiwa i lengre tid for å tilrettelegge for sine medlemsverksteder. Køste fortsetter:

- Det er et viktig poeng at SERMI-sertifiseringen etter vårt syn vil heve standarden i hele bransjen. AutoMester mener at dette vil komme våre verksteder til gode ved at alle aktører nå kan få tilgang til sikkerhetsinformasjon for alle biltyper og merker.

Klart for SERMI 

Arild Nilsen er kjedekonsulent hos AutoMester. Han sier at store deler av bransjen lenge har vært oppmerksom på SERMI, men mange har følt at det har manglet informasjon om hvordan ordningen skal gjennomføres.

- Derfor har nok mange tenkt at de vil vente og se. Nå nærmer vi oss en startdato og mye av det praktiske er kommet på plass. Jeg oppfordrer våre medlemmer til å sertifisere seg. Bilene blir ikke mindre avanserte fremover, om to år kan det hende at enda flere funksjoner koordineres med sikkerhetssystemene. Da blir SERMI en nødvendighet for stadig flere, påpeker Nilsen.

Akkreditert for sertifisering

Patrik Berggren, direktør for testing og inspeksjon i Kiwa, forteller at Kiwa i Norge er klare til å motta søknader fra desember.  

- I Norge har Kiwa har fått aksept til å utstede sertifikater på grunnlag av akkrediteringen til Kiwa i Sverige, siden det ikke er noe organ i Norge som akkrediterer for SERMI. Vi har allerede fått flere henvendelser, uttaler Berggren, og tilføyer:

- Det vil være en fordel å komme i gang med SERMI-sertifiseringen nå, siden det tar litt tid fra prosessen begynner til sertifikatene blir utstedt. Vi forventer at så snart startdatoen for Norge blir offentliggjort, vil mange ønske å sertifisere seg så snart som mulig, og da blir det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Kiwa Norge
Kabelgaten 2
0580 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

SAH

Send til en kollega

0.046