23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Komponentleverandør nesten i havn med avtale med drømmekunde

Måleutstyr fra ZEISS og måleteknisk kompetanse internt i bedriften har bidratt til å gi komponentleverandør PSC avgjørende godkjennelse.

Bedriften PSC, som framstiller dekkglass til skjermer og optiske filterløsninger, kan snart skrive under på en avtale med en stor internasjonal kunde som er en av verdens største aktører på sitt felt.

Hos PSC omtaler man firmaet som ”en drømmekunde”. Bare formalitetene skal på plass før avtalen er i boks. Kundens auditør har gått PSC etter i sømmene, og etter en vellykket audit ble de godkjent som leverandør.

- Det er en bedrift som stiller veldig strenge krav til presisjon og dokumentasjon. Derfor var noe av det som gjorde utslaget at vi har profesjonelt måleutstyr og måleteknisk kompetanse innad i bedriften, sier PSCs direktør Hanus Vilhelm.

Systematisk tilgang er en fordel

PSC er en dansk bedrift som er spesialist på dekkglass til skjermer og optiske filterløsninger. Bedriftens produkter brukes typisk av OEM-er i elektronikkbransjen. Her er det snakk om alt fra produsenter av offentlige informasjonssystem i forbindelse med tog, busser og stasjoner til produsenter av maskiner og monitoreringsutstyr, for eksempel til sykehus. 80 prosent av PSCs produksjon blir eksportert.

- Vi har alltid hatt systematisk tilgang til prosessene våre, og det er en tilgang som har vist seg å være en fordel for oss. Kundene opplever at produktene våre virker. Det er ikke noe tull, og vi liker best hvis man som kunde ikke merker at man har et PSC-produkt. Det ser vi nemlig som et tegn på at produktet virker som det skal, sier Hanus Vilhelm.

Nøkkelferdig løsning og utdannelse

For tre år siden begynte noen av PSCs kunder å be om mer nøyaktig dokumentasjon i form av målerapporter. PSC kontaktet derfor ZEISS, som i en periode hjalp med å gjennomføre målinger. Samtidig ble det sådd et frø hos PSC om å investere i en målemaskin. Og i 2022 tok PSC skrittet og kjøpte en ZEISS O-Inspect målemaskin. O-Inspect er en multisensor koordinatmålemaskin som kombinerer fordelene ved taktil måling med skanningfunksjon og optisk måling med 10 trinns-zoomoptikk samt CALYPSO måleprogramvare med interaktiv brukervennlig betjening.

- Gjennom hele forløpet har vi fått veldig god service fra ZEISS. Vi har fått en nøkkelferdig løsning, og ZEISS har lært de ansatte å bruke den, sier Hanus Vilhelm.

Neste skritt blir at ZEISS skal etterutdanne kvalitets- og produksjonstekniker Thomas Jonstrup og to PSC-ansatte til, med det såkalte AUKOM-forløpet som gir en internasjonalt anerkjent sertifisering.

Intern verdi er viktigst

Hos PSC har den måletekniske oppgraderingen utviklet seg til en konkurranseparameter.

- Vi får veldig god respons fra kunder på målerapportene våre – også fra kunder som ikke har krevd dem. I tillegg kan vi nå se at mange av prosessene våre fungerer bedre enn forventet, sier Thomas Jonstrup.

Ifølge Hanus Vilhelm er nettopp den interne kunnskapen om prosesser det største plusset ved å ha en målemaskin selv.

- Nå sitter vi med statistisk dokumentasjon som har ført til at vi har fått større tillit til egne prosesser. Det betyr at vi for eksempel har kunnet redusere antall inspeksjonsstopp. Vi kan også gjøre vedlikehold når det er nødvendig. Alt i alt reduserer vi feil, produserer mer hensiktsmessig, sparer penger – og gir kundene våre en bedre opplevelse. For en produksjonsvirksomhet som vår, ligger det stort potensial i å ha en målemaskin. Den er mer allsidig enn man tror, sier Hanus Vilhelm.

Før valget falt på en ZEISS-målemaskin, undersøkte PSC markedet, men da valgets skulle tas, var det ingen tvil. Og de har ikke angret på valget av ZEISS.

- Hos ZEISS har de alltid løst oppgavene våre. De er utrolig fleksible og gir veldig god og nærværende service, fastslår Thomas Jonstrup.

Les mer om PSC her.

Carl Zeiss AS
Kabelgaten 8
0512 OSLO
Oslo
Norge
Org. nr.: NO991011552

Send til en kollega

0.031