23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Pusteluft er forurenset med viruspartikler og holder seg i samme høyde lang tid

For å kunne suge inn luften i ansiktshøyde er sasoo luftrenser designet slik at luften suges inn ovenfra og på denne måten sikres det at skadelige aerosoler fjernes både raskt og effektivt. Denne prosedyren er også viktig for strømningstermikken i rommet fordi vi om vinteren er avhengige av radiatorene for å varme opp romluften. Ved oppvarming stiger romluften oppover og da også virusforurensede aerosoler. Luftrenseren sasoo gjør luftstrømmen mer effektiv fordi den ikke trenger å passere noen fysiske hindringer før den suges inn i luftrenseren ovenfra. Ved luftinntak nedenfra nær gulvet må strømmen først gå rundt møbler og lignende.

Utløper
30. september 2024

Luftrenseren sasoo renser romsluft som er forurenset med viruspartikler
Aerosoler er små suspenderte partikler som beveger seg i luften i lang tid og de synker veldig sakte til bakken. Pusteluft som er forurenset med viruspartikler forblir dermed i nøyaktig samme høyde i en viss tid som får oss til å inhalere luft fra andre mennesker i samme rom. Luftrenseren sasoo trekker inn romsluft i ansiktshøyde nøyaktig der aerosoler frigjøres eller absorberes.

Er det noen bevis på at sasoo luftrenser fungerer?
Ja det er. Institute for Air and Refrigeration Technology i Dresden, Tyskland har testet sasoos ytelse intensivt. Der ble separasjonsgrad og restitusjonstid sjekket. Sistnevnte gir informasjon om hvor lang tid det tar luftrenseren sasoo å redusere partikkelbelastningen i et rom til et visst nivå. Målingene viser at luftrenseren sasoo kan redusere aerosolbelastningen i rommet med 90 % på 20 minutter.

Hvilken romstørrelse er sasoo luftrenser egnet for?
Et viktig tiltak knyttet til dette er 6-dobbelt luftskifte på én time som anbefales bredt av eksperter innen strømningsteknologi. Avhengig av rommets takhøyde kan sasoo luftrenser håndtere 6 luftskifter i løpet av en time i et rom på opptil 100 m2.

Hvilket filter er det i Sasso luftrenser?
I sasoo luftrenser er det et meget effektivt H14-filter (høyeffektivt partikkelfilter for luft), dette filteret er testet i henhold til DIN 1822. Et H14-filter kapsler inn 99,995 % av partiklene som passerer gjennom filteret. I tillegg er det også et aktivt kullfilter i luftrenseren som fanger opp eventuell lukt i rommet.

Hvor trygt er et H14-filter?
Et H14-filter gjør det det lover. Som vi nevnte tidligere, kapsler et H14-filter inn 99,995 % av partiklene som passerer gjennom filteret. Et H14-filter går gjennom flere kvalitetskontroller før det i det hele tatt installeres i selve filterrammen. Et ferdig H14-filter kontrolleres deretter individuelt for nødvendig tetthet av produsenten før levering.

Kan du regulere suget etter sasoo?
Ja, suget kan justeres med en dreiekontroll. Volumet til enheten endres avhengig av luftvolumstrømmen; jo mindre luft som suges inn, jo roligere er sasooen. Ved normal drift holder den et støynivå på 52 dB (A) (samtalenivå).

Er det noe trekk fra sasoo?
Nei, takket være produsentens mangeårige erfaring med luftrensing av rom i umiddelbar nærhet av mennesker, har de redusert lufthastigheten såpass at det ikke oppstår trekk – heller ikke i umiddelbar nærhet av aggregatet.

Må man ha ventilasjon når man har en luftrenser som sasoo?
Et absolutt must! Ventilasjon er én ting og en luftrenser er en annen. Luftrenseren sasoo filtrerer partikler fra romluften, ikke gasser. Ventilasjon er viktig for CO2-konsentrasjonen i et rom som øker kontinuerlig selv om du har en luftrenser som sasoo. CO2-konsentrasjonen i et rom kan kun reduseres ved å tilføre frisk luft. Det er imidlertid greit å vite at sasoo luftrenser har en CO2-sensor som standard og denne indikerer når det er på tide å tilføre frisk luft i rommet.

Hvor i rommet skal jeg plassere sasoo-luftrenseren?
Sasoo luftrenser er best plassert overfor en varmekilde eller midt i et rom, men å forlate en generell plassering vil være for generelt. Vi vil gjerne se på plasseringen eller få et bilde av det spesifikke rommet og dets forhold for å gi deg mer spesifikke råd om plassering for best effekt og resultater. Vi hjelper deg gjerne med dette.

Hvordan er sasoo å bevege seg?
Som standard står sasoo på samme sted hele tiden, men når du flytter, skilles luftrenseren fra stativet og kan deretter flyttes. Ønsker du å ha en luftrenser som enkelt kan flyttes mellom ulike rom, finnes det en variant med hjul.

I hvilke miljøer kan sasoo luftrenser brukes?
- Hoteller og konferanserom
- Åpent kontorlandskap
- Tingrett, kommune og andre statlige lokaler
- Helsestasjoner
- Treningsrom og treningsrom
- Restauranter og kantiner
- Skoler, universiteter og førskoler
- Aldershjem
- Lunsjrom
- Vente rom
- Butikker
- Helsesenter
– Museer og andre kultursteder

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 LOMMA
Lomma kommun
Sverige
Org. nr.: SE5561434035

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047