23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Utviklingen av Westcon Løfteteknikks omfattende utleiepool

I 25 år har Westcon Løfteteknikk kjøpt opp og leid ut løfteutstyr til sine kunder. Med over 25 000 artikler bestående av løfte- og sikkerhetsutstyr er WCLs utleiepool en av de største i Norge.

Det var ikke utleiepoolen, men ekspertisen i løfteteknikk som gav start til selskapet. Utleiepoolen ble et produkt av godt samarbeid med kunder og partnere, og som i dag er blitt en av selskapets fremste tjenester.

Det var samarbeidet med Aibel som kickstartet WCLs utleiepool i 1998. Etter leieavtalen med Aibel var på plass så selskapet muligheten for å tilby den samme tjenesten til sine andre kunder.  

 

Ekspansjon av løfteutstyr og lokaler 

Det tok ikke lange tiden før selskapet måtte kjøpe opp mer eiendom for å utvide lager- og verkstedlokalene sine. I årene som fulgte kjøpte WCL inn stadig mer løfteutstyr, ofte på bestilling av kundene. Utleiemarkedet for løfteutstyr var større enn de først anså, og kundene så flere fordeler med å leie utstyr fremfor å selv kjøpe det. 

For det er ikke bare selve utstyret kunden får når de leier utstyr fra Westcon Løfteteknikk, det er også sikkerheten av at de får vedlikeholdt kvalitetsutstyr i topp tilstand. 

– Alt av utstyr som leies fra oss er kvalitetssjekket og sertifisert i 12 måneder fremover, sier Harald Våga, salgsleder utleie i Westcon Løfteteknikk. 

 

Bredt utvalg 

I dag har WCL over 25 000 artikler til utleie, som kundene kan finne i deres digitale produktkatalog på nettsiden. Utleiepoolen består i hovedsak av løfteutstyr med artikler som shackler, klyper, testutstyr, manuelle taljer og lufttaljer. Lufttaljer er noe de har investert tungt i da dette er av høy etterspørsel fra flere kundegrupper, WCL tilbyr et utvalg av lufttaljer fra 125 kg til 100 tonn. 

Det brede utvalget av løfteutstyr tiltrekker seg en variert kundegruppe. Selskaper som driver eller tilbyr tjenester offshore har alltid været en stor kundegruppe, men de siste årene har flere kundegrupper sett behov for ulikt løfteutstyr. Den ekspanderende kundegruppen befinner seg ikke bare i Norge, flere kunder fra Europa tar kontakt for leie av utstyr. 

– Vi ser at vi leverer stadig til flere prosjekter på land i tillegg til prosjekter for verftsindustrien, kraftindustrien merker vi også en økende forespørsel fra, forteller Våga, og legger til: 

– På grunn av vårt brede sortiment ser vi et voksende antall kunder fra Europa, noe som er svært spennende. 

 

Kvalitet i alle ledd

For Westcon Løfteteknikk er det viktig å levere kvalitet i alle ledd til kundene, produktene de leverer er fra anerkjente leverandører, teknikerne deres sitter på uvurderlig erfaring, og utleieteamet sørger for at kundene får rett utstyr til rett tid. 

–  Fra kunden tar kontakt med utleieteamet vårt til de får tilsendt utstyret de trenger er det en hel rekke mennesker som har bidratt til at kunden vår får utstyr av ypperste kvalitet, vi setter enormt stor pris på våre dyktige kollegaer som sitter på ekspertisen til å forvalte vår omfattende utleiepool, sier Bjørn-André Haukås, driftsleder i Westcon Løfteteknikk. 


Av stor betydning

Utleiepoolen fikk sin start kun 5 år etter selskapet startet opp, og har siden den gang hatt stor betydning for utviklingen av selskapet. Det gode samarbeidet med kundene er en viktig faktor i suksessen bak utleiepoolen. 

– Målet er å vokse med markedet og kundene, å være tilpasningsdyktige for behov som oppstår, og i tillegg videre posisjonere oss for å ta del i det grønne skiftet, – Vi er langt i fra ferdige, forteller Bjørn-Andre Haukås. 

 

Westcon Løfteteknikk AS
Grannesgata 25
5523 Haugesund
Haugesund
Norge

Kontaktperson

Bjørn André Haukås
Administrerende direktør
+47 95 21 52 56 bah@wcl.no

Send til en kollega

0.03