23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Panasonic Toughbook går nye veier for å forlenge levetiden til pc-er og netbrett

I et forsøk på å forlenge produktenes levetid har Panasonic TOUGHBOOK etablert et nytt bærekraftsprogram som har som formål å gjenopplive og gjenbruke kasserte enheter forsvarlig.

Ifølge World Economic Forum kaster den gjennomsnittlige EU-borger hvert år 17,7 kilo elektronikkavfall. Dessverre er det kun knappe 20 prosent av verdens samlede mengde elektronikkavfall som vi ifølge World Economic Forum, kan være sikre på at blir innsamlet og gjenbrukt.

Nettopp derfor har Panasonic TOUGHBOOK Europe etablert non-profit bærekraftsprogrammet Toughbook Revive, som har til hensikt å gjenopplive eller gjenvinne Panasonic TOUGHBOOKS på forsvarlig vis. Det er snakk om robuste og langtidsholdbare PC-er og nettbrett, som blant annet er rettet mot militæret, politiet og byggebransjen, fordi de tåler vibrasjoner, påvirkning fra vann og støv og fall fra stor høyde.

Produkter må repareres eller gjenbrukes
Intensjonen er nå å gi alle selskapets europeiske kunder mulighet for å forlenge kasserte produkters levetid. Det skal skje ved å sende enhetene til Panasonics europeiske service center i Cardiff, der de blir reparert eller gjenvunnet på forsvarlig vis, i stedet for at kundene selv kvitter seg med dem. Heretter blir altså produktene enten donert til veldedige organisasjoner, videresolgt til bedrifter som jobber aktivt med bærekraftsmål eller gjenvunnet. Inntektene vil gå til å dekke kostnadene ved reparasjon av enhetene.  

Panasonic TOUGHBOOK oppfordrer alle sine kunder til på denne måten å bidra til en sirkulær økonomi fremfor å kaste brukte produkter, og dermed bidra til verdens raskt voksende problem med elektronisk avfall.– Det finnes ingen raske løsninger, men vi er fast bestemte på å fortsatt sette bærekraft i sentrum for alt vi gjør. Dette initiativet tar utgangspunkt i vår globale forpliktelse mot å bli CO2-nøytral, og strekker seg gjennom hele sirkulariteten av våre produkter med en forpliktelse om å forbedre miljøet vi lever i. Jeg føler meg overbevist om at våre kunder vil ta Toughbook Revive godt imot, og bidra til å skape en mer bærekraftig fremtid sammen med oss, sier Daichi Kato, Head of Mobile Solutions Division i Panasonic Connect Europe.

Viderefører modulær oppbygging av enheter
Han henviser i den forbindelse til Panasonics bærekraftsprogram "GREEN IMPACT", der Panasonic har satt seg mål om å oppnå CO2-nøytralitet for sine egne forretningsaktiviteter innen 2030 og på tvers av hele verdikjeden innen 2050. 

Videre understreker Daichi Kato, at Panasonic TOUGHBOOK har planer om å fortsatt investere kraftig i bærekraftig design for selskapets produkter. Introduksjonen av modulære enheter som TOUGHBOOK 40, 55 og G2 forlenger produktenes levetid, ved å gi brukerne mulighet for å enkelt og raskt endre enhetene til skiftende utfordringer via nettopp den modulære oppbyggingen. Samtidig er produktene designet på en måte som gjør at strømadaptere, docking-stationer og batteripakker ikke må byttes ut når enhetene oppgraderes.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.032