23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Hexagon halverer kvalitetsinspeksjonssykluser og muliggjør fleksibel produksjon med PRESTO

Hexagon lanserer PRESTO – en helintegrert, automatisert inspeksjonscelle,, som leverer kvalitetsdata raskere til produsentene

Hexagons avdeling Manufacturing Intelligence har lansert sin nye automatiserte, robotiserte inspeksjonscelle PRESTO, som gjør det mulig for produsenter å redusere tiden det tar å kontrollere kvaliteten, øke produktiviteten og effektivisere arbeidsprosessene. PRESTO vil gjøre det mulig for kunder, for eksempel OEM-leverandører i bilindustrien, å håndtere de dynamiske kravene i markedet – for eksempel overgangen til elektrisk mobilitet – ved å øke målekapasiteten og dermed redusere tiden til markedet.

 

Løsningen bygger på Hexagons ledende programvare HxGN Robotic Automation, som har støttet bilsektoren gjennom et usikkert marked ved å integrere Hexagons avanserte 3D-skanning og posisjonsteknologi og programvare i én komplett løsning. Produsenter har ikke råd til å skifte ut en hel produksjonslinje for å endre produksjonen til elbiler over forbrenningsmotorer (ICE), eller opprette inngående inspeksjon av en bildør fra en leverandør. Med PRESTO tilpasser selskapet kvalitetsinspeksjon for en dynamisk, uforutsigbar tid, og gjør det mulig i fremtiden med produksjon av større volumdeler i mindre partier . 

 

PRESTO muliggjør ende-til-ende-inspeksjon i en nøkkelferdig pakke, og drives av de beste 3D-laserskanningsteknologiene i bransjen. Dette sikrer at alle overflater, selv svært reflekterende materialer, enkelt kan inspiseres. Den er utformet for å muliggjøre fremtidens automatiserte inspeksjon ved å: 

 

·         Redusere inspeksjonstid: Sammenlignet med andre løsninger på markedet krever ikke PRESTO at en del klargjøres spesielt for inspeksjon, og det er heller ikke nødvendig å rengjøre den etterpå. Den automatiske robotcellen er også rask og enkel å sette opp, noe som betyr at den totale tiden det tar å inspisere en del, for eksempel en bildør, kan reduseres med opptil 50%. PRESTO behandler også data i sanntid, noe som sikrer at teknikerne raskt kan få tilgang til informasjon og ikke trenger å vente med å etterbehandle data når en del er skannet. 

·         Optimalisering av produktets livssyklus: PRESTO kobler sammen inspeksjon med resten av produsentens økosystem. PRESTO kan helprogrammeres offline med en digital tvilling av cellen. Dette gjør det mulig for programmereren å utføre oppsettet av kvalitetskontroll mens operatøren utfører målingene, noe som gir maksimal utstyrseffektivitet og avkastning på investeringen. Data fra inspeksjonen kan også sammenlignes med den digitale tvillingen, slik at designet samsvarer med virkeligheten.

·         Gjør kvalitetsinspeksjon enklere: PRESTO krever minimalt med oppsett, automatiserer prosessen og er utviklet for å være like enkel å bruke som en smarttelefon. Systemet er også designet for å kunne benyttes av faglærte innen kvalitet uten robotkompetanse, noe som gir et tryggere og mer effektivt miljø for produsentene. Dette hjelper produsenter som står overfor mangel på kvalifisert arbeidskraft, for eksempel robotingeniører, som nå kan frigjøres for mer verdiskapende oppgaver. Det viktigste er at oppsettet er raskt og enkelt, slik at systemet enkelt kan justeres for å inspisere ulike partier, deler eller kjøretøy på en felles produksjonslinje, noe som gir enestående fleksibilitet.

·         Forbedrer sikkerhet: Denne robotcellen er laget med tanke på sikkerhet. Klare vegger sikrer at andre på fabrikkgulvet trygt kan se hva som skjer, og den mobile arbeidsstasjonen gjør at operatøren fritt kan velge riktig avstand for sikker overvåking av inspeksjonen. 

 

Nicolas Lachaud-Bandres, direktør for automatiserte løsninger hos Hexagon, sier: «De fleste produsenter vi snakker med er ivrige etter å automatisere inspeksjonsprosessen. Systemer er imidlertid ofte komplekse, kostbare og krever at en robotekspert driver dem – noe som er spesielt utfordrende i en tid der sektoren står overfor mangel på ferdigheter og arbeidskraft.»

 

«Hos Hexagon har vi som mål å gi produsenter rask tilgang til kritiske kvalitetsdata. Så vi mener at dtte hinderet for automatisering av inspeksjon må fjernes. Derfor har vi laget PRESTO – en løsning som muliggjør fremtidens automatiserte inspeksjon ved å gjøre den tilgjengelig ikke bare for store OEM-leverandører, men alle deres leverandører. Det er en komplett løsning som er enkel å installere, implementere og betjene, og som kan hjelpe produsenter med å redusere inspeksjonstiden og kostnadene, uten behov for robotkompetanse hver gang noe endres.» 

 

«Dagens produsenter står overfor store utfordringer når hele bransjer endrer seg. Bilprodusenter står for eksempel overfor den største overgangen på et århundre. For å forbli konkurransedyktige må de integrere nye teknologier, øke smidigheten og effektiviteten og levere neste generasjon smarte, tilkoblede elbiler. Med PRESTO kan de automatisere prosesser, forbedre kvalitetskontrollen og til syvende og sist redusere tiden til markedet.»

 

PRESTO er tilgjengelig nå. Interesserte selskaper bør besøke https://hexagon.com/Products/PRESTO 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
Org. nr.: SESE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047