23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Michell ADG400 Avansert Duggpunktsgenerator

Duggpunktsensorer er standard enheter i industri-, prosess- og laboratorieapplikasjoner over hele verden. De er kompakte, robuste, pålitelige og bruker velprøvd teknologi for å foreta målinger under et bredt spekter av krevende miljøforhold.

I likhet med alle sensorer må duggpunktsensorer kalibreres med jevne mellomrom; avhengig av driftsforholdene, er dette vanligvis en gang i året, selv om det kan være hyppigere behov i kritiske applikasjoner.

Serviceprogram for utveksling av sensorer

For mange kunder med et relativt lite antall duggpunktsensorer, er det fornuftig å returnere hvert instrument til produsenten for re-kalibrering. Dette minimerer nedetid for kunden og sikrer at kvaliteten og ytelsen til deres prosess eller produksjonsoperasjon opprettholdes.

Kalibrering av duggpunktsensor on-site

For kunder med et stort antall duggpunktsensorer, for eksempel store farmasøytiske produksjonsoperasjoner eller energiproduksjonsanlegg, er det mest effektive alternativet å utføre sensorkalibrering on-site.

Dette krever et spesialisert system som består av:

  • Trykkluftkilde
  • Trykksvingtørker
  • Duggpunktgenerator
  • Referanseinstrument
  • Kalibreringsmanifold

Trykkluft blir først forbehandlet for å fjerne flytende vann og partikler før den føres gjennom en høyytelses trykksvingtørker. Trommelen gir en konstant kilde til tørr luft for duggpunktsgeneratoren.

ADG400 Advanced Dew-Point Generation

Michell Instruments nyeste duggpunktsgenerator, ADG400, er basert på volumetrisk blanding av tørre og våte gasser. Dette gir den raskeste responsen når du skifter mellom settpunkter, sammenlignet med andre duggpunktgenereringsteknologier (som to-temperatur, to-trykk eller kombinasjonen av begge).

Tørket trykkluft føres til generatoren fra trykksvingtørkeren og deles i to strømmer. Den ene strømmen bobles gjennom flytende vann via en sintret glassdyse, og sikrer at den er fullstendig mettet med vanndamp, mens den andre strømmen forblir tørr. De to gassstrømmene blandes deretter i en enkelt- eller flertrinnsprosess for å generere målduggpunktsnivået. Generatoren har et effektområde på -80 til +20 °C duggpunkt. Hele kabinettet er isolert og temperaturkontrollert, noe som sikrer at metningen, og dermed utgangen, er stabil og repeterbar.

Det første blandetrinnet i ADG400 bruker en parallell konfigurasjon av høypresisjons massestrømskontrollere for nøyaktig å kontrollere tørr og mettet luftstrøm. Dette trinnet gjør det mulig å produsere duggpunkter fra +20 °C til -30 °C. Det andre blandetrinnet bruker ytterligere to massestrømskontrollere for å fortynne utgangen fra det første trinnet med ekstra luft fra tørketrommelen. Dette tillater generering av duggpunkter fra -40 °C til -80 °C.

Utgangskalibreringsluften fra generatoren mates deretter inn i en sensorkalibreringsmanifold som holder enhetene som testes, og til et avkjølt speilreferanseinstrument for presis og nøyaktig måling av det genererte duggpunktet.

Dette komplette systemet kan leveres i et stativmontert format som Michell DCS80. Michell kalibreringssystemer som DCS80 brukes daglig hos ledende produsenter, uavhengige kalibreringslaboratorier og nasjonale standardinstitutter rundt om i verden.

Moderne funksjoner for tids- og kostnadsbesparelser

ADG400 har en berøringsskjerm i full farge, noe som gjør oppsett og betjening raskt og enkelt. Hovedskjermen viser status og diagnostikkinformasjon, og lar brukere velge manuell, profil eller fjernmodus og endre settpunkter ved å trykke på en knapp. Det er elleve fabrikkprogrammerte settpunkter med 10 °C-intervaller, som gjør at standardkalibreringer kan utføres raskt og enkelt, og de tretten brukertilpassbare settpunktene betyr at mellompunkter kan genereres basert på spesifikke kalibreringskrav. Den innebygde settpunkteditoren gir brukeren full kontroll over utdataene.

I profilmodus er uovervåket kalibrering mulig når ADG400 brukes sammen med et Michell S8000 RS eller S8000 - 100 referansehygrometer. En innebygd profileditor lar timing tilpasses, og settpunkter fra enten fabrikk- eller brukertabeller kan velges etter ønske. Tids- og kostnadsbesparende fordeler er åpenbare når kalibreringer kan kjøres over natten eller på dagtid uten at brukeren interferer.

Fjernmodus lar ADG400 godta serielle kommandoer over USB-porten for å endre settpunkter, slik at duggpunktsgeneratoren kan integreres fullstendig med kundens eget programvarekalibreringssystem. I tillegg til dette kan HMI-en speiles på en PC via USB-porten som gir et annet fleksibelt alternativ for fjernbetjening, for eksempel over en ekstern skrivebordstilkobling.

ADG400 erstatter Michells mangeårige DG4 Dew-Point Generator, og gir betydelige fremskritt innen funksjonalitet, ytelse og fleksibilitet. Det nye systemet er nå tilgjengelig for alle kunder som regelmessig trenger å kalibrere duggpunktsensorer på stedet, med forsikring om at hver sensor senere vil fungere nøyaktig etter spesifikasjonene.

Med nesten 50 års erfaring i utviklingen av innovative presisjonssensorer, analysatorer og kalibreringssystemer, er Michell applikasjonseksperter innen duggpunkt- og fuktighetsmålinger for industrielle, prosess- og laboratorieapplikasjoner.

Hvis du ønsker å diskutere dine behov, vennligst kontakt oss på tlf: 33 16 57 00 eller instrumentsalg@ikm.no i dag.

IKM Instrutek AS
Elveveien 28
3262 Larvik
Larvik
Norge
Org. nr.: NO883385152

Kontaktperson

Monica Wiger Sørensen
Markedssjef
+47 45242068 Monica.Sorensen@IKM.no

Send til en kollega

0.047