23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Spar vedlikeholdskostnader med digitale tjenester fra Busch

Spar 70 prosent på vedlikeholdskostnader og få 30 prosent støtte: Hvordan Emsland Frischgeflügel GmbH lykkes med sitt nye vakuumsystem fra Busch Vacuum Solutions og hvorfor teknikerne nå kan sove godt i helgene.

Johannes Kohne og kollegaen ser oppmerksomt på den store skjermen på kontoret sitt. Det de ser er de gjeldende ytelsesdataene for alle vakuumpumpene deres. - Alt går som smurt, sier teknisk sjef i Emsland Frischgeflügel. Dataene for hver pumpe er tilgjengelige i sanntid på nettbrettene til alle 60 teknikerne i selskapet. Dette betyr at de alltid kjenner systemets nåværende tilstand og kan gripe inn hvis noe ikke fungerer som det skal. I et rom rett i nærheten står de 36 MINK vakuumpumpene fra Busch Vacuum Solutions. De forsyner anleggets transportsystem med vakuum på en svært pålitelig måte. Dette sikrer at avfall fra kjøttproduksjon, samt spiseferdige produkter, kan transporteres trygt, effektivt og hygienisk fra punkt A til punkt B ved hjelp av pneumatisk sugetransport.


Kvalitet helt fra starten av
- Vi kaster ikke noe, alt bearbeides-til menneskemat eller som dyrefôr av høy kvalitet, understreker Kohne. Den ubetingete kvalitetsstandarden gjelder i hele selskapet: i deres vakuumforsyninger og produkter, samt arbeidsforhold og dyrevelferd.
Derfor holder Emsland Frischgeflügel et øye med hele prosesskjeden – fra fôr til kjøttforedling. I tillegg til tre sammensatte fôringsanlegg omfatter Rothkötter-gruppen også et settefiskanlegg og to kyllingslaktings- og kutteanlegg. Franz Rothkötter la grunnlaget for det sammensatte fôringsanlegget i 1959. I 2003 bygget Franz-Josef Rothkötter produksjonsanlegget i Haren, Emsland. Rundt 2500 ansatte behandler kyllingstykker fra blad til filet for matvarehandel og videreforedling i ulike vekt- og emballasjeenheter

Finansiert av tyske føderale myndigheter
I begynnelsen av 2022 fikk Kohne det gamle vakuumsystemet med oljesmurte lamellvakuumpumper skiftet ut med de nye MINK-ene. Fordelene med Busch klovakuumpumper er åpenbare for ham: Takket være deres tørre driftsprinsipp, krever de ikke driftsvæsker i kompresjonskammeret og opererer nesten vedlikeholdsfritt. Kohne beregner: "Ikke bare har vi spart utrolig mye tid på systemene, men vi har også spart 70 prosent av vedlikeholdskostnadene. Spesialister som bruker timevis på rengjøring av pumper og oljeskift i helgen hører nå fortiden til!" Takket være de toppmoderne IE4-motorene som driver MINK-enhetene, kan du dessuten spare rundt 274 500 kWh energi på ett år. En annen fordel var at 30 prosent av innkjøpskostnadene Emsland Frischgeflügel ble refundert fra Federal Office for Economic Affairs and Export Control (BAFA), som støtter konverteringen til toppmoderne, energieffektiv teknologi i Tyskland. Busch-eksperter hjalp til med søknaden om refusjon.

OTTO – digitale tjenester fra Busch
Men det er ikke alt! Kohne utnyttet også digitaliseringen av omstillingen og fikk alle 36 MINK-pumper utstyrt med OTTO, den digitale serviceinnovasjonen fra Busch. Med andre ord sender de kontinuerlig ytelsesdata som pumpetemperatur, vibrasjoner og inntakstrykk til skyen, som deretter kan nås via PC, nettbrett eller smarttelefon. "Hvor høy giroljetemperaturen er, om inntakstrykket er konstant, hvor høy avtrekkstemperaturen er – vi visste ikke alt dette før. Og nå, takket være OTTO, har vi det til og med på nettbrettet vårt via appen, sier Kohne entusiastisk. "Og takket være det gode samarbeidet mellom IT-avdelingen og Busch-ekspertene, har installasjonen i systemet vårt også fungert ekstremt godt." Emsland Frischgeflügel har også signert en aktiv servicekontrakt for vedlikehold hos Busch, og stoler på vakuumspesialistene fra Maulburg for vedlikehold. Gjennom målrettet, prediktivt vedlikehold kan overdreven slitasje og for tidlig svikt forebygges. Og hvis det skulle oppstå et problem, kan Busch-teknikere også koble til systemet eksternt
 

Pålitelig og feilsikker
Pålitelighet og feilsikkerhet er avgjørende for Emsland Frischgeflügel, ellers vil produksjonen stoppe opp og-i verste fall-la maten ødelegges. På prosesseringslinjene faller alle de oppskårne kyllingstykkene gjennom oppsamlingstraktene og ned i egne beholdere. En kuleventil åpnes hvert sjette minutt, og innholdet trekkes ut. Busch MINK klovakuumpumper leverer vakuumet som kreves for ekstraksjon, transport og rengjøringsprosessen på slutten av produksjonsskiftet. Basert på dataene som sendes permanent til skyen, beregnes standardsykluser. Disse brukes til å innrette seg etter den faktiske trykkprofilen for å oppdage avvik på forhånd, slik at selskapets teknikere kan handle på forhånd. "Vi ønsker å løse problemene før de faktisk oppstår," forklarer Kohne.

Klar for fremtiden
Andre sentrale vakuumsystemer fra Busch er også i bruk på Emsland Frischgeflügel i Haren. De gir vakuum til yttligere transportsystemer . 25 spesielle oksygenerte versjoner av MINK-vakuumpumpene brukes til emballering under beskyttende gass med et forhøyet oksygennivå (MAP). Alle 135 eksisterende pumper vil bli ettermontert med IoT-settet i nær fremtid. I søsterselskapet sitt i Wietze, Lower Saxony, er alle pumper allerede utstyrt med OTTO. "Da er vakuumforsyningen vår topp moderne, og vi er heldigitale. Det var den riktige beslutningen om å modernisere og digitalisere anleggene våre sammen med Busch! For oss er OTTO både praktisk og lønnsomt," sier Kohne entusiastisk.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

AL

Send til en kollega

0.078