23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Den gode smaken av Schwarzwald

Black Forest-skinkespesialiteter holder seg friske lenger takket være moderne vakuumpakking

Det tyske selskapet "Schwarzwaldhof Fleisch und Wurstwaren GmbH" i Blumberg i Schwarzwaldhof produserer alle typer skinke- og pølsespesialiteter i tillegg til rå spekeprodukter. De moderne produksjonsbygningene behandler kun råmaterialer av beste kvalitet fra regional dyrking. Schwarzwaldhof krever også høyeste kvalitet når det gjelder vakuumforsyningen til emballeringslinjene, og har i mange år brukt en sentral vakuumforsyning fra Busch Vacuum Solutions. En nylig økning i produksjonskapasitet gjorde det nødvendig å utvide vakuumforsyningen – en utfordring som er intelligent implementert sammen med vakuumekspertene fra Busch. Nå er det et ekstra, spesielt energieffektivt vakuumsystem som forsyner produksjonen i Schwarzwaldhof med det vakuumet den trenger.

Siden 1969 har skinke- og pølseprodukter blitt bearbeidet og pakket ferdig for salg hos "Schwarzwaldhof Fleisch und Wurstwaren GmbH" i Blumberg. Alle spesialiteter innen skinke, skinke i terninger og pølsesalater produseres i en rekke variasjoner. Som et datterselskap av EDEKA Südwest leverer Schwarzwaldhof til mer enn 1000 EDEKA-filialer i Tyskland med sine prisbelønte spesialiteter innen skinke og pølser. I mer enn 50 år har produsenten opprettholdt den tradisjonelle produksjonen av skinke fra Schwarzwald. Totalt 300 ansatte jobber på Blumberg-anlegget.

I tradisjonell skinkeproduksjon gnis kjøttstykkene med den spesielle saltblandingen og legges i en saltlake, der de blir værende i åtte til tolv dager. Etter en stund i brennkammeret for å redusere fuktigheten, røkes de deretter på furu. Dette gir skinken den unike smaken. Skinken vakuumpakkes enten i hele biter eller oppkuttet.

Allerede i 2004 ble vakuumpumpene, som fremdeles var installert direkte i pakkemaskinene frem til nå, forbudt fra produksjonsområdet. Derfor ble det første sentrale vakuumsystemet fra Busch installert i et separat maskinrom. Dette reduserte ikke bare støyutslippet og eliminerte avtrekksluft fra produksjonsområdet, men viste seg også raskt å være en stor fordel med tanke på vedlikehold av vakuumsystemet. Vedlikeholdspersonell kunne nå utføre vedlikehold utenfor produksjonsområdet. Dette var en stor fordel av hygieniske årsaker. I tillegg ble pakkeprosessen ikke lenger svekket, da vedlikehold kunne utføres under pågående operasjoner.

Det sentraliserte vakuumsystemet som ble brukt inntil nylig leverte ti pakkelinjer, som er utstyrt med både termoformingsmaskiner og roterende maskiner, og som vakuumpakking utføres på under beskyttende gass (MAP) som CO2 eller N2.

I 2021 skulle det sentrale vakuumsystemet utvides. Forbrukernes etterspørsel har økt betydelig, og stadig flere pakkemaskiner har blitt brukt i Schwarzwaldhof. Dermed økte også behovet for vakuum. Bernd Goder, leder fro industriteknikk hos Schwarzwaldhof, stolte på vakuumekspertene fra Busch for å utvide vakuumforsyningen. De foreslo en toppmoderne tørrvakuumforsyning som gir høy energieffektivitet. Det nye systemet består av MINK klovakuumpumper, COBRA skruevakuumpumper og PANDA vakuumboostere. Schwarzwaldhof har siden da også inngått en full service- og vedlikeholdskontrakt med Busch, og er helt avhengig av vakuumspesialistene fra Maulburg for vedlikehold. Den tørre løsningen reduserte også vedlikeholdskostnadene betydelig.

Alle vakuumpumpene i den nye andre vakuumforsyningen er utstyrt med en frekvensomformer med variabel hastighet (VSD). Dette gjør at pumpehastigheten til en vakuumpumpe kan tilpasses nøyaktig til de faktiske kravene i pakkeprosessen. Med en turtallsregulering kan vakuumpumpene justeres automatisk slik at de passer nøyaktig til variasjoner i vakuumbehovet. Ved å kompensere for slike svingninger i etterspørselen kunne Schwarzwaldhof dra nytte av høye energibesparelser.

De to sentrale vakuumsystemene er designet med back-up. Dette øker driftssikkerheten betydelig fordi det ikke oppstår tap av ytelse i tilfelle komponentfeil. Totalt 15 pakkelinjer forsynes med vakuum. Flere pakkelinjer er allerede planlagt hos Schwarzwaldhof, og kan uten problemer leveres med vakuum fra de to sentrale systemene.

Bernd Goder er svært fornøyd med det nye sentrale vakuumsystemet. Verken det gamle eller det nyinstallerte systemet har opplevd funksjonsfeil så langt – noe som også betyr ingen systemfeil. Han setter mest pris på den fleksibiliteten han nå har med vakuumforsyningen under vedlikeholdsarbeidet. På grunn av systemets back-up er det mulig at individuelle vakuumpumper kan slås av for vedlikehold mens andre fortsetter å kjøre. Dette betyr at alt vedlikeholdsarbeid kan utføres i normal arbeidstid uten at produksjonen påvirkes. Siden energistyring har høyeste prioritet hos Schwarzwaldhof og folk alltid er på utkikk etter forbedringspotensial, er det en avgjørende fordel at den nye vakuumforsyningen er energisparende.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.046