23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Star Wars-varer takket være vakuumteknologi fra Busch

Busch er stolte av å kunne fortelle at de har bidratt i produksjonen av de berømte Star-Wars hjelmene. Ved hjelp av Busch sine R5 lamellvakuumpumper ble de berømte hjelmene, som har en følelsesmessig verdi for mennesker verden over, produsert.

Det hele begynte i 1977 med den originale Star Wars-filmen og slaget om Kraftens mørke side mot den lyse siden. Siden da har Star Wars-imperiet utviklet seg raskt. I tillegg til mange filmer og serier, er det også uendelige vareprodukter som har stor etterspørsel rundt om i verden. Star Wars har blitt et verdifullt merke gjennom årene. Fans over hele verden bruker mye penger på fanvarer. Dette er også tilfelle for de originale Stormtrooper hjelmene. Disse er fortsatt håndlaget i dag i Twickenham i England og har en høy følelsesmessig verdi for samlere over hele verden. Vakuumteknologi fra Busch brukes til produksjon av plasthjelmer. Ved hjelp av R5 lamellvakuumpumper er hjelmene støpt av plast.

Sporting Composites Ltd produserer Stormtrooper Hero hjelmer i Shepperton Design Studios til denne dagen etter den opprinnelige formen fra 1976. På den tiden ble den originale hjelmen laget av Andrew Ainsworth for den første Star Wars-filmen.  Hjelmene er fortsatt laget for hånd og til og med håndmalt.  Seks ansatte jobber på fabrikken i Twickenham og produserer ikke bare Stormtrooper hjelmer, men også originale Star Wars rustninger og rekvisitter. Helthjelmene er laget av to millimeter tykk ABS og er støpt i de originale formene i fjor. Til dags dato er hjelmene ikke helt symmetriske. Dette kan tilskrives det faktum at når formen ble laget på 70-tallet, var det verken CNC-maskiner eller AUTO-CAD. Formen består av to deler, som på den tiden da han kastet hjelmen til Star Wars-filmen ikke passet hundre prosent på hverandre. Men siden Andre Ainerverdt bare hadde to  dager til begynnelsen av filmingen, barberte han av den ene siden for hånd helt til de to halvdelene passet sammen. Og så ble den asymmetriske originale hjelmen opprettet, og dens karakteristiske form har fortsatt ikke blitt endret til denne dagen ved hjelp av moderne CAD-programmer.

Ved støping av ABS hjelmdeler er det avgjørende at et klart definert vakuum påføres for å forsiktig trekke materialet i form. Siden hjelmene bare er to millimeter tykke, er vakuumteknologi avgjørende for kvaliteten på de støpte delene. Tidligere ga en stempelenhet vakuumet som trengs for å produsere Stormtrooper-hjelmene. Dette var ikke bare enormt høyt og dermed en støyplager for de ansatte, men det var heller ikke lenger toppmoderne. Når den forrige løsningen mislyktes helt, var det nødvendig med en pålitelig erstatning raskt.  Shepperton Design Studios kontaktet derfor vakuumekspertene hos Busch. De var i stand til å tilby en passende løsning i form av R5 lamellvakuumpumpe. Disse vakuumpumpene er fremfor alt preget av høye pumpehastigheter selv i lavtrykksområder og dermed raske evakueringstider. Den kraftige roterende lamelldesignen sikrer pålitelig ytelse og lang pumpelevetid. R5 RA vakuumpumper er designet for kontinuerlig drift og er motstandsdyktige mot optimalt trykk. De kan betjenes kontinuerlig ved optimalt trykk uten overoppheting. Dette gjør dem ideelt egnet for bruk i plaststøping.

Siden tapet av hjelmproduksjon måtte forhindres, leverte Busch en lånepumpe til vakuumpumpen som faktisk ble bestilt kunne leveres. Den nye Busch lamellvakuumpumpen som brukes er ikke bare mye roligere, men fungerer også mye mer effektivt. Shepperton Design Studios er glad for at produksjonen av Stormtrooper-hjelmene fortsatt er sikret takket være den nye vakuumløsningen. Dette betyr at Star Wars-fans over hele verden kan fortsette å se frem til sine trofaste samlerobjekter i fremtiden.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.05